tartă raw 2 ani

Tartă raw (de la 2 ani)

Masă

Gustare

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Semințe & nuci

Timp de preparare

30

Dificultate

ușor

Porţii

10 porții

Tartă raw cu cacao, midgale, curmale și alte bunătăți. Fără zahăr sau alți îndulcitori, poate fi savurată atât de copii, cât și de părinți.

Un deliciu sănătos cu midgale, curmale și alte bunătăți. Fără zahăr sau alți îndulcitori, această tartă raw poate fi savurată atât de părinți, cât și de copii.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Migdalele și curmalele se hidratează peste noapte. 
  2. Apa în care au stat migdalele se aruncă, iar cea în care s-au hidratat curmalele se păstrează (se pune apă cât să le acopere).
  3. Se scot sâmburii din curmale, iar pulpa obținuță se mixează în blender împreună cu apa în care s-au hidratat, până se obține o pastă. 
  4. Separat, se mărunțesc ușor fulgii de ovăz în robotul de bucătărie sau în râșniță și se amestecă cu stafidele, jumătate din pasta de curmale si un praf de sare.
  5. Pe o formă de tartă se presară fulgii de nucă de cocos, apoi se întinde aluatul.
  6. Pentru umplutură se râșnesc migdalele și se amstecă cu pasta de curmale rămasă (jumătate din cantitatea inițială), cu cacaua sau pudra de roșcove si tărâțele. 
  7. Crema obținută se toarnă în forma de tartă, după care se ornează cu fructe uscate sau bobițe de rodie.
  8. Tarta se ține la frigider pentru câteva ore, până se întărește puțin crema. Se consumă rece.
Migdalele și curmalele se hidratează peste noapte. Apa în care au stat migdalele se aruncă, iar cea în care s-au hidratat curmalele se păstrează (se pune apă cât să le acopere). Se scot sâmburii din curmale, iar pulpa obținuță se mixează în blender împreună cu apa în care s-au hidratat, până se obține o pastă. Separat se mărunțesc ușor fulgii de ovăz în robotul de bucătărie sau în râșniță și se amestecă cu stafidele, jumătate din pasta de curmale si un praf de sare. Pe o formă de tartă se presară fulgii de nucă de cocos, apoi se întinde aluatul.

Pentru umplutură se râșnesc migdalele și se amstecă cu pasta de curmale rămasă (jumătate din cantitatea inițială), cu cacaua si tărâțele. Crema obținută se toarnă în forma de tartă, după care se ornează cu fructe uscate sau bobițe de rodie. Tarta se ține la frigider pentru câteva ore, până se întărește puțin crema, și se consumă rece.

Sursa foto: https://flic.kr/p/dAUQXh

Comentarii