Specialitate cu ardei la cuptor 1 an

Specialitate cu ardei la cuptor

Masă

Gustare

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Ouă

Timp de preparare

20

Timp de gătire

15

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Astăzi vă prezint o specialitate cu ardei la cuptor.

Pentru a face masa distractivă şi, în acelşi timp, sănătoasă, pregătim cu drag o omletă rulată sau specialitate cu ardei la cuptor.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se pregăteşte o tavă de copt în care se întinde hârtie pergament. Hârtia pergament trebue să fie întinsă pe fundul tăvii dar şi pe pereţii acesteia.
  2. Se încinge cuptorul.
  3. Într-un vas se bat ouăle cu furculiţa adăugând treptat sare, piper, smântâna sau iaurtul grecesc, brânza de capră rasă şi făina. 
  4. Se amestecă totul până când se omogenizează.
  5. Se toarnă omleta obţinută în tavă şi se dă la copt pentru 1-2 minute. 
  6. În timpul acesta se toacă ardeii cubuleţe. 
  7. Se scoate tava de la cuptor şi se presară ardeii pe toată suprafaţa. 
  8. Se dă iar la cuptor pentru 8-10 minute. 
  9. Când s-a copt se scoate şi se rulează repede omleta cu tot cu hârtia pergament. 
  10. Se lasă să se răcească puţin, până devine călduţă şi se desface omleta pentru a se îndepărta hârtia pergament. 
  11. Se rulează apoi la loc şi se taie în patru felii când s-a răcit complet. 
Omleta cu ardei la cuptor se serveşte alături de legume. Din cantitățile de mai sus se obțin 4 porții.