Kedgeree-ul este o rețetă originară din India, cu orez și linte, care a fost adaptată de coloniștii britanici pentru micul dejun, acum făcând parte din bucătăria anglo-indiană. Rețeta clasică conține pește, eu însă am pregătit o variantă vegetariană – kedgeree vegetarian.
Ingrediente
- o lingură ulei de floarea soarelui
- 1 ceapă, tăiată mărunt
- 150 g orez, cu bob lung
- 150 g linte, verde
- 15 g unt
- 500 ml supă, de bază (https://diversificare.ro/retete/2013/09/supa-de-baza-de-legume-de-la-8-luni/)
- 1 avocado, curățat și tăiat cubulețe
- 3 roșii, curățate de coajă și tăiate cubulețe
- Condimente: 1 linguriță chimen, măcinat
- o frunză de dafin
- 1 linguriță suc de lămâie
- opțional, coriandru, proaspăt
- sare, și
- piper, după gust, și mai ales după vârstă
Paşii necesari preparării
- Înăbușiți ceapa în puțină apă pentru 5 minute.
- Adăugați untul, chimenul și frunza de dafin, continuând să amestecați.
- Adăugați orezul și lintea, spălate și scurse de apă în prealabil.
- După câteva secunde adăugați și supa de bază.
- Când dă în clocot, dați la foc mic și lăsați să fiarbă pentru circa 15-20 minute, până orezul și lintea s-au înmuiat suficient.
- Puneți fructul de avocado tăiat cubulețe mici într-un castron, împreună cu cubulețele de roșii și zeama de lămâie.
- Adăugați sare și piper și amestecați încet.
Afânați orezul cu furculița, răsturnați-l pe un platou și puneți deasupra salata de avocado. Se servește imediat.
Sursă foto: http://flic.kr/p/bSMkhK