brioşe cu banană 2 ani

Brioşe cu banană (de la 2 ani)

Masă

Desert

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Fructe

Timp de preparare

20

Timp de gătire

25

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Pentru pofticioşii care vor să primească toată ziua numai prăjituri avem această reţetă de brioşe cu banană fără zahăr.

Pentru pofticioşii care vor să primească toată ziua numai prăjituri avem această reţetă de brioşe cu banană fără zahăr. Este sănătoasă și gustoasă.

Brioşe cu banană

IMG_4390

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 300 g făină integrală
– 25 g drojdie
– 3 linguri de lapte călduţ
– 200 g unt
– 5 ouă
– 1 praf de sare
– 2 gălbenuşuri pentru uns
– o banana tăiată mai mărunt
– 1 baton de vanilie ras
– 2 banane piure
– 1 ceaşcă de migdale tocate bine
– 1 ceaşcă de granola
– 1 ceaşcă de chipsuri de banane

Mod de preparare:

Făina integrală se cerne într-un vas şi se face o adâncitură în mijloc. Se adaugă drojdia şi laptele, care se amestecă puţin, fără a frământa cu făina. Se lasă la crescut 20 de minute, apoi se amestecă până la omogenizare.

Untul se topeşte şi se lasă la răcit, după care se adaugă ouăle, bananele piure, vanilia şi sarea. Compoziţia obţinută se încorporează treptat în grămăjoara de aluat crescut. Se amestecă toate ingredientele cu mixerul şi se lasă la crescut 20 de minute.

Între timp se încălzeşte cuptorul la 220oC.

Se pune cu o lingură aluat în forme de brioşe (cam 19- 20 buc.) până când se umplu formele şi se mai adaugă în fiecare formă plină încă o lingură de aluat. Acesta trebuie să fie mai sus de marginea formei.

Peste brioşe se împrăştie granola şi se adaugă chipsuri de banană. Se scutură puţin formele de brioşe pentru a elimina excesul de granola.

Se coc aproximativ 25 de minute până când se rumenesc. Se face probă cu o scobitoare pentru a vedea dacă sunt coapte. Se servesc reci.

Sursa foto: https://flic.kr/p/992obA

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Făina integrală se cerne într-un vas şi se face o adâncitură în mijloc. Se adaugă drojdia şi laptele, care se amestecă puţin, fără a frământa cu făina. Se lasă la crescut 20 de minute, apoi se amestecă până la omogenizare.
  2. Untul se topeşte şi se lasă la răcit, după care se adaugă ouăle, bananele piure, vanilia şi sarea. 
  3. Compoziţia obţinută se încorporează treptat în grămăjoara de aluat crescut. Se amestecă toate ingredientele cu mixerul şi se lasă la crescut 20 de minute.
  4. Între timp se încălzeşte cuptorul la 220oC. Se pune cu o lingură aluat în forme de brioşe (cam 19- 20 buc.) până când se umplu formele şi se mai adaugă în fiecare formă plină încă o lingură de aluat. Acesta trebuie să fie mai sus de marginea formei.
  5. Peste brioşe se împrăştie granola şi se adaugă chipsuri de banană. Se scutură puţin formele de brioşe pentru a elimina excesul de granola.
  6. Se coc aproximativ 25 de minute până când se rumenesc. 
  7. Se face probă cu o scobitoare pentru a vedea dacă sunt coapte.
  8.  Se servesc reci.

Comentarii