Tort din orez

Masă

Desert

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Cereale

tort din orez 3 ani
Timp de preparare

20

Timp de gătire

60

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Tort din orez poate părea la început un preparat ciudat. Dar, credeți-ma, este absolut fabulos!

Un tort mare şi apetisant va fi întotdeauna o mare bucurie pentru copii. O variantă optimă este un tort din orez pe care oricine poate să îl încerce.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. La început se pune laptele la fiert. 
  2. Când fierbe se adaugă vanilia, sarea, zahărul, coaja rasă de portocală şi orezul. 
  3. Se ţine pe foc pentru 15 minute.
  4. În timp ce se pregăteşte laptele, se pun stafidele la hidratat în apă călduţă. Se lasă în apă cel puţin 20 de minute.
  5. Laptele cu orez se ia de pe foc şi se lasă la răcit.
  6. Se bat albuşurile spumă. 
  7. Când laptele cu orez este rece, se adaugă albuşurile bătute, gălbenuşurile şi stafidele.
  8. Se pregătește o tavă pentru copt. 
  9. Pentru torturi e mai bine să se folosească o tavă rotundă, cu fund detașabil. Se unge tava cu unt şi se toarnă compoziţia. Se coace pentru 40 de minute la foc mediu.
  10. Tortul se scoate din tavă când este rece şi se ornează cu fulgi de cocos sau frişcă.

Sursă foto: Rice Dessert Photo

Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies.Learn moreGot it