Top 5 rețete de piureuri pentru bebeluși

Print Friendly, PDF & Email

Cine spune că piureuile pentru bebeluși sunt banale și lipsite de savoare? Adevărul este că mulți se întreabă cum pot mânca bebelușii preparate fără sare sau alte ingrediente nepotrivite vârstei lor. Totuși, asta nu înseamă că mâncarea celor mici este fadă. Dimpotrivă. Astăzi vă spunem care sunt piureurile noastre preferate. Nu doar ale bebelușilor, ci ale întregii familii.

Piure de mazăre cu mentă

Iată rețetele noastre preferate de piureuri pentru bebeluși:

Piure de broccoli (după 10 luni)

O metodă ingenioasă pentru a introduce broccoli in meniul copiilor care nu iubesc prea tare leguma verde. Este un piure savuros si potrivit pentru întreaga familie, ce poate fi folosit ca garnitură sau, ca atare, împreună cu o salată și un sos aromat.

Piure de orez cu dovleac (de la 6 luni)

Aroma îmbietoare nu  este singurul motiv pentru care acest preparat și-a făcut loc in topul nostru. Pulpa dovleacului este bogată în fibreantioxidanţi, minerale şi vitamine importante pentru un sistem imunitar puternic.

Piure de mazăre cu mentă (de la 7 luni)

O rețetă cu o culoare si o savoare fantastică. Se prepară rapid și poate reprezenta o soluție bună pentru zilele în care timpul nu ne este cel mai bun prieten. Tot ce aveți de facut este să aruncați legumele în oala cu apă și să nu uitați de ele 🙂 Se pasează și masa ese gata!

Piure aromat cu cartofi și sos (de la 7 luni)

Celebrul, dar și banalul piure de cartofi, reinventat. Plantele aromatice aduc nu doar un plus de gust, dar și de vitamine, iar sosul de rodie are un conținut ridicat de vitamina C.

Piure portocaliu (de la 9 luni)

Un piure colorat, plin de substanțe nutritive din linte și dovleac. Lintea este una dintre vegetatalele cu cel mai mare continut de proteine, iar dovleacul este bogat în beta-caroten, precursorul vitaminei A.

Sper că v-au plăcut recomandările noastre. Acum, nu îmi mai rămâne decât să vă urez poftă bună!

Foto: diversificare.ro

Author: Catalina

Sunt mama unui băieţel care îmi este atât critic culinar, cât şi ajutor în bucătărie. Susţin ideea responsabilităţii personale, iar, pentru mine, aceasta porneşte chiar de la respectul şi atenţia pentru propria sănătate și alimentație. Îmi place să mănânc, ador dulciurile şi mă bucur să descopăr mereu reţete pe cât de gustoase, pe atât sănătoase.

Share This Post On