Tartă cu ricotta și arahide (de la 1 an)

Print Friendly, PDF & Email

Un preparat culinar sănătos, sățios, plin de calciu si proteine – tartă cu ricotta și arahide. Apreciat de copii și de adulți.

Tartă cu ricotta și arahide

tarta cu ricotta

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 200 g făină
– 160 g unt
– 125 g arahide
– 2 gălbenușuri de ou
– 250 g brânză ricotta
– 2 ouă
pătrunjel tocat

Mod de preparare aluat:
Se mărunțesc 100 g de arahide cu ajutorul robotului de bucătărie și se amestecă cu făina și untul tăiat cuburi. Celelalte 25 de g se păstrează pentru decor. Nu se frământă prea mult aluatul pentru a nu se încălzi untul, doar așa va avea consistența perfectă și va rămâne fraged.

Se adaugă gălbenușurile, se frământă rapid și se pune aluatul la frigider, învelit în folie alimentară pentru o jumătate de oră. Este momentul să preîncălzim cuptorul la 200 grade Celsius.

Mod de preparare umplutură:
Se amestecă brânza ricotta cu ouăle și verdeața, cu mixerul, până la omogenizare.

Se scoate aluatul de la frigider, care acum va avea consistența plastilinei, și se întinde cu sucitorul. Apoi se așează pe fundul unei tăvi pentru tarte cu diametrul de 25-30 cm, unse în prealabil cu unt. S-ar putea ca marginile aluatului să nu iasă perfect rotunde dar se pot modela în interior cu degetele (surplusul de pe margini poate fi pus în părțile care sunt mai subțiri)

Se înțeapă aluatul din loc în loc cu scobitoarea ca să nu se umfle prea tare la copt. Se dă apoi la la cuptor pentru 10 minute.

Când baza tartei este precoaptă, turnăm umplutura de ricotta cu ouă și verdeață și modelăm puțin cu lingura. Punem din nou tarta la cuptor și mai lăsăm încă 15- 20 min, urmărind că marginile ei să fie bine rumenite.

Scoatem tarta din cuptor și ornăm cu puțină boia dulce de ardei și cu arahidele rămase. Poftă bună copii!

Author: Bianca

Iubesc mâncarea făcută acasă, cu suflet, în mod tradițional. Așa au făcut mama și bunica mea, așa am să fac și eu. Împreună cu băiețelul meu de 2 ani descoperim tainele gătitului și învățăm cum să savurăm zi de zi fiecare "bucățică" din viață.

Share This Post On