Supă rece de pepene galben

Supă rece de pepene galben

de Sorin
Masă

Gustare

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Fructe

Timp de preparare

15

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Odată cu venirea căldurii, ne-am gândit că o supă rece de pepene galben ar fi binevenită pentru o gustare răcoritoare. Vă puteți bucura de ea, cu mic cu mare.

Vremea caniculară din ultima perioadă ne determină să ne îndreptăm către alimente cât mai răcoritoare. Pentru o gustare sau un desert revigorant, vă propunem o supă rece de pepene galben.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Înainte de toate, ca orice fruct, pepenele galben se spală bine, după aceea îl tăiem pe jumătate și îi scoatem semințele.
  2. Cu ajutorul unei linguri sau lingurițe, se scobește miezul.
  3. Dăm prin mixer miezul împreună cu zeama de lămâie, frunzele de mentă și zahărul (dacă este cazul).
  4. Lăsăm supa obținută să se răcească în frigider, aproximativ o oră. Puneți în boluri supa decorată cu frunze de mentă și serviți.
Pepenele galben are în compoziţie nutrienţi esenţiali, printre care complexul vitaminic B, fibrele alimentare, potasiul şi beta carotenul, cu rol esenţial în menţinerea sănătăţii pielii şi a părului.

Poftă bună!

Sursă foto: Diversificare.ro