supă cremă de sfeclă roșie 1 an

Supă cremă de sfeclă roșie (de la 1 an)

de Andreea
Masă

Prânz

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

20

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

În această supă cremă de sfeclă roșie avem o combinație frumoasă de culori, dar și o combinație interesantă, subtilă de gusturi: dulce (sfecla), iute (hreanul) și acru (mărul).

În această supă cremă de sfeclă roșie avem o combinație frumoasă de culori, dar și o combinație interesantă, subtilă de gusturi: dulce (sfecla), iute (hreanul) și acru (mărul).

Supă cremă de sfeclă roșie

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 5 sfecle de mărime medie
– 3 roșii
– 1 ceapă
– 1 cățel de usturoi
– 2 linguri de hrean răzuit (opțional, pentru copiii mai mari de 4 ani)
– 2 linguri de oțet de mere (sau lămâie)- opțional
– 600ml supă de bază (ca aici)
– câteva frunze de țelină sau de pătrunjel


Pentru crema de avocado
:
– 1 avocado
– 1/2 de cană de iaurt
– 1 măr verde acru (Granny Smith)

Mod de preparare:
Sfeclele se fierb sau se coc în cuptor (de preferat). Puteți face asta în timp ce altă mâncare se coace în cuptor, pentru a economisi energie. Se pot păstra în frigider, în coajă, pentru câteva zile.

Sotăm 1-2 minute ceapa și usturoiul (sau le înăbușim pentru câteva minute în apă). Adăugăm hreanul, sfeclele (4 din ele) și roșiile tăiate sferturi. Amestecăm și apoi turnăm oțetul (sucul de lămâie) și supa de bază. Lăsăm totul să fiarbă 10-15 minute. În acest timp facem crema de avocado.

Cremă de avocado:
Avocado-ul se pisează cu furculița și se amestecă pentru a rezulta o pastă. Încorporăm iaurtul și mărul tăiat cuburi mici. Adăugăm puțină sare, piper și amestecăm.

După cele 10-15 minute de fiert închidem focul. Mixăm totul, direct în oală, cu un mixer vertical. Aceasta este cea mai rapidă variantă. Dacă nu dețineți unul, un blender sau un mixer obișnuit își vor face treaba de asemenea.

Va rezulta o supă cremă în care adăugăm sare, piper și sfecla rămasă tăiată cuburi.

Se servește cu câteva frunze de țelină sau pătrunjel tăiate mărunt și crema de avocado.

Ingrediente

  • 5 sfecle, de mărime medie
  • 3 roșii
  • 1 ceapă
  • 1 cățel de usturoi
  • 2 linguri de hrean, răzuit (opțional, pentru copiii mai mari de 4 ani)
  • 2 linguri de oțet de mere, (sau lămâie) - opțional
  • 600 ml supă supă de bază, (ca aici - http://diversificare.ro/retete/peste-3-ani/2011/10/supa-crema-de-conopida-in-2-variante-peste-3-ani/)
  • câteva frunze de țelină, sau de pătrunjel
  • Ingrediente pentru crema de avocado: 1 avocado
  • 1/2 de cană de iaurt
  • 1 măr, verde acru (Granny Smith)

Paşii necesari preparării

  1. Sfeclele se fierb sau se coc în cuptor (de preferat). Puteți face asta în timp ce altă mâncare se coace în cuptor, pentru a economisi energie. Se pot păstra în frigider, în coajă, pentru câteva zile.
  2. Sotăm 1-2 minute ceapa și usturoiul (sau le înăbușim pentru câteva minute în apă). 
  3. Adăugăm hreanul, sfeclele (4 din ele) și roșiile tăiate sferturi. 
  4. Amestecăm și apoi turnăm oțetul (sucul de lămâie) și supa de bază. 
  5. Lăsăm totul să fiarbă 10-15 minute. În acest timp facem crema de avocado.
  6. Cremă de avocado:Avocado-ul se pisează cu furculița și se amestecă pentru a rezulta o pastă. 
  7. Încorporăm iaurtul și mărul tăiat cuburi mici. Adăugăm puțină sare, piper și amestecăm.
  8. După cele 10-15 minute de fiert închidem focul. 
  9. Mixăm totul, direct în oală, cu un mixer vertical. Aceasta este cea mai rapidă variantă. Dacă nu dețineți unul, un blender sau un mixer obișnuit își vor face treaba de asemenea.
  10. Va rezulta o supă cremă în care adăugăm sare, piper și sfecla rămasă tăiată cuburi.
  11. Se servește cu câteva frunze de țelină sau pătrunjel tăiate mărunt și crema de avocado.

Comentarii