iaurt crocant 3 ani

Iaurt crocant (de la 3 ani)

Masă

Gustare

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Iaurt

Ingredient principal

Lactate

Timp de preparare

20

Timp de gătire

5

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

O rețetă de savurat la micul dejun sau ca gustare, nutritivă și delicioasă – iaurt crocant.

O rețetă de savurat la micul dejun sau ca gustare, nutritivă și delicioasă – iaurt crocant. Apreciat de copii și de adulți. Poftă bună!

Iaurt crocant

iaurt crocant

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 500 g iaurt vegetal
– 125 g căpșuni sau zmeură
– 50 g fulgi de migdale
– 50 g semințe de dovleac
– 50 g semințe de floarea soarelui
– 3 linguri semințe de susan
– 50 g fulgi de ovăz
– 6 linguri de zahăr brun
– 4 linguri de miere sau sirop de arțar

Mod de preparare:
Se amestecă fulgii de migdale cu semințele, ovăzul și zahărul într-un bol. Se toarnă amestecul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se nivelează. Se stropește deasupra cu miere sau sirop de arțar și se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 g pentru 3-4 minute până ce zahărul începe să se caramelizeze și migdalele și semințele capătă o tentă aurie.

Se scoate tava și se lasă la răcit. Când se răcesc, semințele se întăresc. Se pune compoziția într-o pungă și se macină cu făcălețul prin presare. Amestecul de semințe poate fi păstrat într-un recipient etanș în frigider până la 2 săptămâni.

Se amestecă iaurtul cu bucățile de căpșuni sau zmeură și deasupra se presară din amestecul de mai sus. Se mai poate adăuga miere sau sirop de arțar după gust.

Sursă foto: http://flic.kr/p/gfhyPg

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se amestecă fulgii de migdale cu semințele, ovăzul și zahărul într-un bol.
  2.  Se toarnă amestecul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se nivelează.
  3.  Se stropește deasupra cu miere sau sirop de arțar și se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 g pentru 3-4 minute până ce zahărul începe să se caramelizeze și migdalele și semințele capătă o tentă aurie.
  4. Se scoate tava și se lasă la răcit. Când se răcesc, semințele se întăresc. Se pune compoziția într-o pungă și se macină cu făcălețul prin presare. 
  5. Amestecul de semințe poate fi păstrat într-un recipient etanș în frigider până la 2 săptămâni.
  6. Se amestecă iaurtul cu bucățile de căpșuni sau zmeură și deasupra se presară din amestecul de mai sus. Se mai poate adăuga miere sau sirop de arțar după gust.

Comentarii