Foccacia cu ceapă și rozmarin 1 an

Foccacia cu ceapă și rozmarin

de Adelina
Masă

Gustare

Dietă

Vegane

Ocazie

Petrecere

Fel de mâncare

Plăcintă

Ingredient principal

Pâine & aluaturi

Timp de preparare

20

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Foccacia cu ceapă și rozmarin poate fi servită ca atare sau alături de salate!

Foccacia cu ceapă și rozmarin se poate consuma alături de supe sau salate răcoroase. Este aromată și pufoasă, iar cei mici o vor aprecia cu siguranță.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Într-un bol se pune făina, drojdia, sarea, zahărul, apa și aproximativ jumătate din cantitatea de ulei.
  2. Se frământă aluatul, iar pe parcurs se încorporează tot uleiul până când aluatul se dezlipește de pe bol și de pe mâini. 
  3. Vasul se acoperă cu folie alimentară și se lasă la crescut până când aluatul își dublează volumul. 
  4. Eu l-am pus la geam unde, fiind cald, a crescut în aproximativ o oră.
  5. În tavă se pune hârtie de copt, iar foccacia se întinde cu ajutorul mâinilor, după care se apasă cu degetele, lăsând astfel mici urme pe toată suprafața. 
  6. Se introduce tava în cuptorul încins și se coace la foc potrivit până se rumenește, aproximativ 30 de minute. 
  7. Cu 10-15 minute înainte de a o scoate din cuptor, punem deasupra ceapa tăiată rondele și rozmarinul.
Se servește cu salate răcoroase, colorate și gustoase.

Hai, poftă mare!

 foccacia cu rozmarin si ceapa

Sursă foto: Diversificare.ro