budincă de vanilie cu lapte de soia 1 an

Budincă de vanilie cu lapte de soia (de la 1 an)

Masă

Gustare

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Lapte vegetal

Timp de preparare

10

Timp de gătire

15

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Budinca de vanilie cu lapte de soia reprezintă o gustare pe bază de lapte vegetal care poate fi savurată atât de persoanele alergice la proteina laptelui de vacă, cât și de pofticioși.

Am creat această budincă de vanilie cu lapte de soia pentru fetița mea alergică la proteina laptelui de vacă. Laptele de soia este o alternativă, atunci când eşti alergic sau pur şi simplu îţi doreşti şi altceva. Din experienţă vă spun, că dintre toate soiurile de lapte vegetal, cel de soia se comportă cel mai bine atât fiert la temperaturi înalte, cât şi în stare crudă.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se pune laptele la foc cu seminţele păstăii de vanilie şi se lasă să fiarbă (în cazul în care folosiţi extractul de vanilie, acesta se adaugă după ce se ia crema de pe foc şi se răcoreşte).
  2. Într-un castron se amestecă gălbenuşurile cu zahărul/siropul de agave sau îndulcitorul ales şi amidonul sau făina.
  3. Se toarnă un polonic de lapte peste amestecul de la pasul 2 pentru a aduce amestecul la aceeași temperatură cu laptele cald. 
  4. Când laptele a început să fiarbă, se adaugă compoziţia de gălbenuşuri şi se amestecă energic cu telul, timp de 2-3 minute, pentru a nu se forma cocoloaşe.
  5. Se opreşte focul. Se lasă să se răcorească şi se adaugă untul de cocos.
  6. Se aşază în forme şi se lasă la răcit 2-3 ore.
  7. După răcire se răstoarnă pe farfurii şi se decorează cu fructe proaspete.
  8. Ponturi: În cazul în care folosiţi siropul de agave, ajustaţi cantitatea de făină/amidon cu o lingură sau două. Opţional, se mai pot adăuga 1-2 linguri de pudră de roşcove/cacao pentru a obţine o cremă de ciocolată.   Această budincă se poate folosi şi la umplerea tartelor cu fructe sau a unor torturi.
Ponturi:

  • În cazul în care folosiţi siropul de agave, ajustaţi cantitatea de făină/amidon cu o lingură sau două.
  • Opţional, se mai pot adăuga 1-2 linguri de pudră de roşcove/cacao pentru a obţine o cremă de ciocolată.
  • Această budincă se poate folosi şi la umplerea tartelor cu fructe sau a unor torturi.

Foto: diversificare.ro

Comentarii