Într-un bol amestecați făina, sarea, drojdia, zahărul și uleiul.
Adăugați apoi apa pentru a forma o bilă de aluat.
S-ar putea să nu aveți nevoie de toată apa, turnați câte puțin.
Pe o suprafață înfăinată frământați aluatul cam 10 minute, până devine elastic și neted.
Ungeți aluatul cu puțin ulei, acoperiți-l cu folie și lăsați să crească până își dublează volumul, cam 90 de minute.
Ungeți blatul de lucru cu puțin ulei.
Așezați aluatul și aplatizați cu mâna pentru a-i da o formă dreptunghiulară sau pătrată, în funcție de tava în care se va coace (cam 38/30 cm sau o tavă de cuptor obișnuită).
Presărați puțină făină pe aluat. Cu un sucitor întindeți aluatul subțire ca o foaie de hârtie.
Dacă se opune, opriți-vă și lăsați aluatul să se odihnească 5 minute, acoperit, apoi încercați din nou.
Cu grijă transferați aluatul pe o foaie de copt de mărimea tăvii.
Stropiți aluatul cu apă , apoi, în straturi alternative, decorați cu semințe, sare de mare grunjoasă și boia.
Puteți da acum forme cu un cutter sau un cuțit foarte ascuțit.
Nu e obligatorie această etapă. După ce se vor coace și răci, foaia se rupe ușor.
Coaceți 15-20 de minute, în funcție de grosimea foii.