Melanzane parmigiana 12 luni

Melanzane parmigiana (de la 1 an)

de Adelina
Masă

Prânz

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

30

Timp de gătire

55

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Melanzane parmigiana – un preparat care vă va duce cu gândul la briza Mării Mediterane. Vă puteţi încânta prichindeii cu un preparat dulce-acrişor, uşor şi sănătos. Cu siguranţă cei mici vor cere încă o farfurie.

Melanzane parmigiana este un preparat care vă va duce cu gândul la briza Mării Mediterane. Vă puteţi încânta nu doar prichindeii, ci întreaga familie, cu un preparat dulce-acrişor, uşor şi sănătos. Cu siguranţă cei mici vor cere încă o farfurie.

Melanzane parmigiana

Melanzane parmigiana

Ingrediente:

Mod de preparare:

Se pune uleiul într-o cratiţă şi se adaugă usturoiul tocat mărunt. Se lasă circa 1 minut, după care se adaugă peste usturoi: roşiile tocate, oţetul, zahărul și un praf de sare. Se amestecă şi se lasă totul la foc mic timp de 20 minute.

Pe o tigaie grill se pun feliile de vânătă (tăiată pe lung), se lasă până când se rumenesc la suprafaţă şi se înmoaie în interior. Când sunt gata se scot pe o farfurie.

Într-un vas pentru cuptor se pun 5 linguri din sos și se aşează un strat de vinete. Se pune puţină sare, se rupe mozzarella în bucăţi mici şi se pune pe toată suprafaţa vasului. De asemenea, se adaugă 5-6 frunze de busuioc, se răzuieşte parmezanul sau caşcavalul, se pune un alt strat de vinete şi se repetă procesul.

Se lasă totul la cuptor timp de 35 minute, până când brânza se rumeneşte, iar sucul de tomate clocoteşte şi scade puţin.

Poftă mare!

Foto: diversificare.ro

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se pune uleiul într-o cratiţă şi se adaugă usturoiul tocat mărunt. 
  2. Se lasă circa 1 minut, după care se adaugă peste usturoi: roşiile tocate, oţetul, zahărul și un praf de sare. 
  3. Se amestecă şi se lasă totul la foc mic timp de 20 minute.
  4. Pe o tigaie grill se pun feliile de vânătă (tăiată pe lung), se lasă până când se rumenesc la suprafaţă şi se înmoaie în interior.
  5. Când sunt gata se scot pe o farfurie.
  6. Într-un vas pentru cuptor se pun 5 linguri din sos și se aşează un strat de vinete. 
  7. Se pune puţină sare, se rupe mozzarella în bucăţi mici şi se pune pe toată suprafaţa vasului. 
  8. De asemenea, se adaugă 5-6 frunze de busuioc, se răzuieşte parmezanul sau caşcavalul, se pune un alt strat de vinete şi se repetă procesul.
  9. Se lasă totul la cuptor timp de 35 minute, până când brânza se rumeneşte, iar sucul de tomate clocoteşte şi scade puţin.   Poftă mare!

Comentarii