Avocado, minunea fructelor sau fructul minune? | Diversificare.ro

Avocado, minunea fructelor sau fructul minune?

Încep cu avocado seria poveștilor despre fructe dintr-un motiv bine întemeiat. Am auzit vobindu-se despre el de foarte multe ori ca fiind cel mai hrănitor fruct din lume.

Generația din care fac parte este foarte diferită de generația fetiței mele.

Una dintre diferențe este aceea că eu am mâncat în copilărie de cele mai multe ori fructe autohtone. Ce să facă și părinții mei? Așa erau vremurile. Știm cu toții cât se străduiau să făcă rost de niscaiva banane sau portocale.

Fetița mea are însă posibilitatea să guste, pe lângă fructele autohtone, și fructe din alte țări sau de pe alte continente. Astfel, avocadoul este nelipsit din meniul ei săptămânal.

Când pot introduce avocado în alimentația copilului meu?

Avocado se poate introduce în alimentația copiilor încă de la 6 luni sau chiar de la 4 luni,  dacă s-a început diversificarea și numai cu acordul medicului pediatru.

Fiind un fruct atât de hrănitor, este recomandat și copiilor ce întâmpină probleme în alimentație (de exemplu reflux gastro esofagian). Acești copii vor primi o cantitate mare de calorii într-o cantinate mică de mâncare.

Ce substanțe nutritive conține avocado?

Avocado, sau para aligator, este o sursă excelentă de potasiu, conținând cu 60% mai mult acest mineral decât bananele. Potasiul are un rol important în reglarea presiunii sangvine și, ulterior, în prevenirea bolilor de inimă și a hipertensiunii.

Avocado mai are o “ciudățenie”; conține multe grăsimi. Sunt grăsimi mononesaturate, benefice organismului și care reglează nivelul colesterolului din sânge.

Luteina (antioxidant) este un alt element excelent conținut de minunăția fructelor numită avocado. Ea are rolul de a proteja în principal pielea, vederea și creierul.

Fier, acid folic, vitamina E, beta-caroten, vitamina K și o serie de vitamine B sunt alți nutrienți conținuți de fructul minune.

Toata pleiada de mai sus arată cât de benefic este avocado organismului, în special al unui bebeluș aflat în creștere.

Avocado se consumă crud, fără a fi preparat, simplu sau în combinație cu alte fructe, legume, cereale, lapte de sân sau formula.

E bine de știut că avocado-ul crește în copac, dar se coace după ce a fost cules.

Cum aleg un avocado bun?

Puteți testa un avocado cât este de copt, apăsând ușor coaja cu degetul. Dacă degetul lasă o urmă ușoară, atunci fructul este copt. Dacă nu, va mai fi lăsat câteva zile până va putea fi consumat.

Fructele de avocado coapte trebuie consumate în maxim 1-2 zile.

Fructele crude pot fi “ajutate” să se coacă fiind puse într-o pungă de hârtie. Datorită faptului că fructul crud elimină în atmosferă etilenă, punând un avocado într-o pungă, el va resorbi etilena pe care a produs-o, generându-se astfel o producție și mai mare de etilenă și grăbirea procesului de coacere.

NU puneți în frigider un avocado crud pentru că astfel veți stopa procesul de coacere.

Sper ca aceste informații să vă fi convins să cumpărați pentru micuții voștri cât mai multe avocado pe care să le preparați după câteva rețete testate și adorate de princhideii noștri.

Surse (en):
http://www.homemade-baby-food-recipes.com/avocado-baby-food.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Avocado
http://www.freshforkids.com.au/fruit_pages/avocado/avocado.html

Sursa foto: http://flic.kr/p/68eBn2

Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies.Learn moreGot it