Spălăm merele și 7 dintre ele le dam prin răzătoarea mare, cu tot cu coajă. Alegem mere zemoase și dulci penru a nu mai folosi îndulcitor.
Adăugăm uleiul și scorțișoara și amestecăm.
Împărțim cantitatea de mere rase în două părți egale.
Făina de migdale se amestecă cu cea de cereale (în felul acesta, cu mai multe tipuri de cereale integrale, prăjitura iese mult mai gustoasă) și se împarte n 3 părți egale. Puteți adăuga opțional o lingură sau două de migdale sau nuci mărunțite.
Pentru coacere, am folosit un vas de Jena (30x20cm) și am procedat astfel: am aranjat un strat de făină, apoi unul de mere, iar faină și iar mere, terminând cu ultimul strat de făină.
A venit rândul celor 3 mere rămase. Le curățăm de coajă și le dăm pe răzătoarea mică pentru a da un aspect cât mai plăcut prăjiturii.
Adăugăm scorțișoară, amestecăm și aranjăm în vas ultimul strat de mere.
Coacem prăjitura în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit (spre mic), timp de 40-45 de minute.