Paste cu sos de smântână (de la 1 an)

Pastele sunt din totdeauna pe placul celor mici şi al celor mari, deopotrivă. Iar dacă mai luăm în calcul și sosul cu smântână, deja te lingi pe degete! Atunci când ești în pană de timp sau de inspirație, acestă rețetă de paste cu sos de smântână te va scoate din impas.

Paste cu sos de smântână

paste cu sos de smantana

Ingrediente:

Mod de preparare:

  1. Începem prin a fierbe pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
  2. Între timp, ne ocupăm de sos: curăţăm căţeii de usturoi şi îi feliem subţire.
  3. Sotăm usturoiul în uleiul de măsline împreună cu o lingură de apă.
  4. Alăturat, separăm albuşurile de gălbenuşuri, iar gălbenuşurile le omogenizăm împreună cu smântâna.
  5. Când usturoiul s-a înmuiat, adăugăm smântâna şi amestecăm cu grijă.
  6. Se adaugă una-două linguri din apa în care au fiert pastele. Se adaugă condimentele: sarea, piperul, oregano şi se continuă fierberea la foc mic.
  7. Atunci când pastele au fiert se pun la scurs într-o sită.
  8. După ce sosul a mai fiert aproximativ 5 minute, se adaugă caşcavalul ras şi mozzarella.
  9. Se lasă să mai fiarbă împreună până ce brânzeturile s-au topit.
  10. Apoi se adaugă pastele. Se lasă să mai fiarbă împreună 1-2 minute amestecând continuu.
  11. Se opreşte focul şi se servesc calde, presărate cu parmezan.

Pont:

  • Se poate folosi orice tip de brânzeturi, iar pentru copiii mai mari sau pentru părinți, se poate folosi inclusiv brânza cu mucegai nobil, pentru un gust inconfundabil.

Author: Elena Iorga

Share This Post On