Gutuie coaptă (de la 6 luni)

Print Friendly, PDF & Email

Gutuile sunt fructe care se coc târziu și sunt apreciate pentru aroma lor deosebită. Copiii mici pot accepta greu acest fruct, datorită gustului acrișor și a texturii astringente. Așadar, vă propunem gutuie coaptă, o rețetă simplă, care va avea un succes neașteptat. Gutuia se înmoaie, se îndulcește, iar mirosul îmbietor va inunda casa.

Gutuie coaptă

gutuiecoapta edit

Ingrediente:

Mod de preparare:

  1. Se pornește cuptorul.
  2. Gutuile se spală bine, se taie în jumătăți și se îndepărtează semințele și partea lemnoasă din mijloc.
  3. Jumătățile de gutuie se așează într-o tavă, pe hârtie de copt.
  4. Dacă vârsta copilului permite și ați optat să umpleți jumătățile de gutuie cu nuci (migdale, semințe etc), acum este momentul să le așezați, tocate mărunt, în gutui.
  5. Dați fructele la cuptor pentru aproximativ 30 de minute sau până când se înmoaie și pot fi pătrunse ușor cu furculița.
  6. Dacă vârsta copilului este potrivită, puteți adăuga miere (sirop de arțar etc.) peste umplutură, dar numai după ce aceasta s-a răcit.

Notă:

Puteți umple gutuile cu orice preferați. Noi vă mai sugerăm: magiun de prune (de la 6 luni), orice gem (fără zahăr), alte fructe, frișcă din cremă cocos (de la 1 an).

Foto: diversificare.ro

 

 

Author: Oana

Sunt mama a trei copii și împreună învăţăm ce înseamnă o alimentaţie sănătoasă. Ne place foarte mult să gătim împreună, să inventăm și să ne jucăm în bucătărie.

Share This Post On