Plăcintă cu broccoli şi somon (de la 8 luni)

Pentru că este toamnă, iar vremea de afară mă îmbie să gătesc ceva gustos şi sănătos, am pregătit această plăcintă cu broccoli și somon. Broccoli, fratele colorat al conopidei, este bogat în vitamine precum vitamina C, vitamina K, vitamina B6 şi vitamina E şi foarte sărac în grăsimi. Știaţi că această legumă minune conţine mai multă vitamina C decât o portocală?

Plăcintă cu broccoli şi somon

placinta cu broccoli si somom

Ingrediente:

Pentru umplutură:

Aluatul:

Mod de preparare:

  1. Începem prin a pregăti aluatul. Făina se cerne şi se pune într-un castron. În mijlocul ei, se adaugă restul ingredientelor  şi se frământă un aluat elastic. Se împarte în două bile egale şi se lasă deoparte până pregătim umplutura. Între timp, se preîncălzeşte cuptorul.
  2. Prazul se spală şi se taie rondele. Broccoli se desface în bucheţele şi se spală sub jet de apă rece.
  3. Într-o tigaie antiaderentă se încălzeşte uleiul, la care se adaugă o lingură de apă. Când uleiul s-a încins se adaugă prazul şi se lasă să se înmoaie. Când s-a sotat prazul, se adaugă în tigaie şi broccoli şi se lasă la înmuiat sub capac. Când broccoli poate fi pătruns cu furculiţa, oprim focul şi lăsăm la răcit pentru câteva minute. Se condimentează cu sare şi piper, rozmarin şi cimbru, iar somonul se mărunţeşte şi se adaugă peste umplutură şi se amestecă împreună cu drojdia inactivă.
  4. Aluatul se întinde subţire şi se pune într-o  tavă de tartă şi se înţeapă din loc în loc cu o furculiţă. Peste prima foaie de aluat  se adaugă umplutură şi se uniformizează. Peste umplutură se aşează cea de-a doua foaie şi se crestează în câteva locuri . Se unge aluatul cu gălbenuşul şi se presară cu seminţele de in.
  5. Se coace la 180 de grade sau la treapta medie a cuptorului.
  6. Se serveşte rece sau caldă alături de o salată de rucola cu ridichi sau ca atare.

Foto: diversificare.ro

Author: Elena Iorga

Share This Post On