Mâncare de conopidă şi ardei copt (de la 8 luni)

Avem parte de o toamnă plină de culoare şi bogată în fructe şi legume. Simt că a venit toamna după miresmele din jurul meu. Cineva spunea că toamna se recunoaște după mirosul de vinete şi ardei copți. Ardeiul copt a fost şi inspiraţia mea pentru această reţetă, alături o altă vedetă a toamnei, conopida. Aceasta din urmă este bogată în antioxidanţi şi vitamina C.

Mâncare de conopidă şi ardei copt

Mâncare de conopidă şi ardei copt

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Începem prin a desface conopida în bucheţele şi o punem în apă rece pentru a o curăţa de impurităţi.
  2. Prazul se curăţă de frunzele superioare şi i se taie rădăcina.
  3. Se taie apoi pe lungime şi se spălă sub jet de apă, pentru a scoate toate impuritățile dintre frunze.
  4. Prazul se taie rondele şi se înăbușește în 1-2 linguri de apă (opțional, cu puțin ulei) până se înmoaie.
  5. Ardeiul se coace pe flacără sau pe grătar şi se curăţă de coajă, cotor şi seminţe, apoi se taie fâşii şi se adaugă peste praz.
  6. Se călesc împreună pentru 5 minute, apoi se adaugă conopida, sarea, piperul şi apa sau supa concentrată.
  7. Se acoperă cu capac şi se fierbe la foc mic.
  8. Când conopida este pătrunsă se adaugă sucul de roşii ori pasta de tomate (după preferinţă), amidonul şi cimbrul. Se mai lasă la fiert până când conopida este gătită și sosul s-a îngroşat.
  9. În acest moment, se adaugă usturoiul şi se mai fierbe pentru cinci minute.
  10. Se oprește focul şi se adaugă pătrunjelul tăiat mărunt.
  11. Vasul se acoperă pentru a infuza toate aromele.

Gustul este uimitor şi va fi apreciat de întreaga familie. Se serveşte caldă, alături de mămăliguţă sau cu o garnitură de orez ori cuş cuş.

Foto: diversificare.ro

Author: Elena Iorga

Share This Post On