Salată de vinete cu roşii coapte (de la 8 luni)

Vinetele au un conţinut ridicat de  apă şi sunt bogate în potasiu, magneziu, calciu, precum şi vitaminele A şi C, benefice sistemului imunitar, sistemului circulator. Vinetele sunt pregătite în fel şi chip, în toate oraşele lumii. În ţara noastră este foarte populară prepararea vinetelor sub formă de salată, după coacere. Eu am vrut să îmbunătăţesc reţeta clasică şi pentru o notă aparte am adăugat roşii coapte pe grătar. Rezultatul, o uimitoare salată de vinete cu roșii coapte.

Salată de vinete cu roşii coapte

Salată de vinete cu roşii coapte

Ingrediente:

Mod de preparare:

  1. După ce am ales vinetele închise la culoare, le-am spălat şi aşezat la copt pe flacăra ochiului de la aragaz. Pentru a obţine vinetele albe după coacere, trebuie coapte pe flacără şi nu la cuptor, iar apoi puse la scurs în vase care nu sunt de metal pentru a nu oxida.
  2. Odată coapte vinetele, se curăţă şi se pun la scurs.
  3. Ardeii şi roşiile se coc, apoi se lasă la răcit.
  4. Roșiile se decojesc și li se îndepărtează semințele, apoi se toacă foarte mărunt şi se pun deoparte.
  5. Ceapa şi ardeiul capia se taie la fel de mărunt.
  6. Vinetele se așează într-un castron şi se mărunțesc cu ajutorul mixerului, timp în care se adaugă uleiul în fir subţire, ca la maioneză. Se adaugă sarea după gust şi restul legumelor tocate.
  7. Amestecaţi toate ingredientele cu ajutorul unei linguri de lemn.
  8. Salata se servește cu pâine integrală sau pâine prăjită. Este ideală ca şi gustare, dar şi la micul dejun.

Foto: diversificare.ro

Author: Elena Iorga

Share This Post On