Salată de cartofi cu sos de avocado 8 luni

Salată de cartofi cu sos de avocado

Masă

Gustare

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Salată

Ingredient principal

Fructe

Timp de preparare

15

Timp de gătire

20

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Salată de cartofi cu sos de avocado: o salată orientală înnobilată, pentru a oferi un preparat delicios, cu o multitudine de beneficii nutriționale.

Cartoful este o legumă foarte populară în majoritatea bucătăriilor şi este folosit într-o multitudine de reţete, sub diferite forme. Eu am făcut o variantă de salată de cartofi (clasica salată orientală) pe care am înnobilat-o cu tulpini de ţelină apio şi maioneză de avocado. Nu veţi descoperi în această salată de cartofi cu sos de avocado doar gustul deosebit, ci şi multiplele beneficii ale tuturor ingredientelor.

Aşadar, să începem!

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Curăţaţi cartofii, tăiaţi-i cubuleţe potrivite şi puneţi-i la fiert.
  2. Curăţaţi şi tăiați mărunt ţelina apio şi ceapa roşie. Ele vor oferi salatei textura de crocant.
  3. Între timp pregătiţi "maioneza" sau sosul de avocado. Tăiaţi avocado, scoateţi sâmburele, iar miezul îl puneţi într-un castron ceramic. Zeama de lămâie va împiedica avocado să oxideze, dar va şi "ascuţi" toate celelate arome.
  4. Cu ajutorul mixerului vertical pasaţi foarte bine miezul de avocado adăugând zeama de lămâie şi uleiul de masline, sarea şi piperul.
  5. După ce s-au omogenizat toate ingredientele şi arată ca o maioneză, adăugaţi curcuma, linguriţa de muştar şi mărarul. Amestecaţi cu grijă şi puneți deoparte până fierb cartofii.
  6. Când cartofii au fiert, îi scurgeţi şi îi lăsaţi să se mai răcească.
  7. După ce cartofii ajung la temperatura camerei, adăugaţi sosul, ceapa roşie şi ţelina apio.
  8. Amestecaţi uşor pentru a omogeniza compoziţia şi gustaţi pentru a vedea dacă mai este nevoie de sare (dacă vârsta copilului permite).
Am reuşit cu greu să fotografiez rezultatul final, pentru că salata a fost savurată de toţi membri familiei.

Pont – în funcţie de cât de mult vă place gustul ţelinei apio, puteţi mări sau micşora cantitatea. Pentru părinţi, se pot adăuga și fulgi de ardei iute. Ca alternativă, puteţi folosi maioneza de caju în locul celei de avocado.

Dacă nu aveţi un mixer vertical, pasaţi cu furculiţa până când avocado devine pastă.

Sursă foto: Diversificare.ro