Iaurt de casă simplu 6-12 luni

Iaurt de casă simplu

de Eugenia
Masă

Gustare

Fel de mâncare

Iaurt

Ingredient principal

Iaurt

Timp de preparare

5

Timp de gătire

10

Dificultate

ușor

Porţii

2 porții

O rețetă de iaurt de casă simplu făcut chiar de tine pentru că se prepară ușor și rapid.

Acest iaurt de casă simplu se prepară ușor și rapid. Este rețeta ideală pentru a avea o gustare cremoasă și sănătoasă. Pentru începutul diversificării, este recomandat să folosim cât de puțin posibil produse din comerț. Așa că, această rețetă va fi pe placul celor mici.

Ingrediente

  • 400 ml lapte, de vacă 3,5% grăsime
  • 1/2 linguriță iaurt, (preferabil de casă, denumit popular și "maia")

Paşii necesari preparării

  1. Laptele se fierbe foarte bine, circa 10-15 minute după primul clocot. Se lasă să se răcească până când nu frige la deget.
  2. Într-un borcan de sticlă de 400 g se pune ½ linguriță de iaurt și puțin lapte, amestecându-se foarte bine. 
  3. Apoi se adaugă și restul de lapte călduț. Se acoperă cu un capac și se lasă la căldură (iarna de exemplu pe calorifer, vara oriunde) timp de minim 2 ore. Cu cât timpul este mai mare, cu atât iaurtul va căpăta un gust acru mai puternic.
  4. În momentul în care începe să se închege, se pune la rece (într-un bol cu apă rece sau în frigider) pentru încă minimum 2 ore înainte de a fi consumat.

Truc: dacă veți folosi ca și maia iaurt din comerț, riscul este ca iaurtul rezultat va avea o textură cleioasă. Ca să obțineți cremozitate, vă recomand să preparați mai multe runde de iaurt după rețeta propusă, în cantități mai mici, de exemplu din 50 sau 100 ml de lapte.

Sursă foto: https://flic.kr/p/V8pRua