Salată de varză cu dressing de muștar

Print Friendly, PDF & Email

Sâmbătă seara am petrecut mult timp afară, așa că nu am putut pregăti cina, însă, aveam cumpărăturile făcute deja. Prin urmare, iar am inventat ceva rapid, gustos și sănătos, o salată de varză cu dressing de muștar.

Salată de varză cu dressing de muștar

Ingrediente:
– 1/3 căpățână de varză tocată mărunt
– 3 linguri de porumb dulce, fără zahăr
– 1 mână de pătrunjel tocat
– 4 linguri de năut fiert
– măsline
– ulei
– ulei de măsline
– zeamă de lămâie

Dressing de muștar:
– 4 linguri de muștar cu 50% boabe de muștar
– 3 linguri fulgi de drojdie inactivă
– 1 lingură ulei de măsline presat la rece
– 3-4 linguri de apă
– 2 linguri semințe de cânepă râșnite

Mod de preparare:
1. Tocați mărunt varza și puneți-o într-un castron.
2. După ce aveți tocată toată cantitatea de varză dorită, puneți puțină sare peste ea, amestecați-o ușor cu mâna și lăsați-o 5 minute așa, pentru a-și îmblânzi puțin textura.
3. Apoi tocați pătrunjelul și adăugați-l peste varză împreună cu porumbul boabe, năutul fiert în prealabil, măslinele și zeama de lămâie.
4. Amestecați salata cu lingura de lemn și lăsați-o deoparte până pregătiți dressing-ul de muștar.
5. Într-un bol, puneți ingredientele pentru dressing și amestecați-le bine cu o lingură. Dacă doriți ca dressing-ul să fie mai lichid, mai puteți adăuga apă.

Recunosc că mi-a lipsit din această farfurie puțin ardei roșu tocat mărunțel, dar nu mai aveam în casă și am ales să o las așa. Cert este faptul că în mai puțin 15 minute am pregătit cina pentru întreaga familie și fiecare dintre noi a servit câte o porție (sau două :)) generoasă din această salată de varză cu dressing de muștar.

Author: Eugenia

Înainte de orice, sunt mama a 2 copii mâncăcioși și jucăuși. Le mulțumesc că au (re)adus în viața noastră de părinți ocupați mâncarea sănătoasă, gustoasă și preparată în casă.

Share This Post On