Chec cu spanac și făină de năut (fără gluten)

Print Friendly, PDF & Email

Anul acesta am schimbat școala copiilor iar ei își aduc de acasă gustarea de la ora 10. Astfel, am (re)început să mă joc mai mult timp prin bucătărie. Cu gândul să le pregătesc ceva pentru gustare, am decis să le fac o tartă cu spanac, însă, a mea domnișoară a venit să mă roage să fac mai bine un chec, că tot nu a mâncat demult. Upsss, mi-am spus inițial, dar după micul moment de panică am activat partea creativă și jucăușă a creierului și a ieșit acest chec cu spanac și făină de năut (fără gluten):

Chec cu spanac și făină de năut Ingrediente:
– 350 g spanac mărunțit, congelat
– 1 ceapă tăiată fin
– 3 căței de usturoi pisați
– 3 ouă
– 100 ml lapte de migdale (sau orice alt tip de lapte vegetal)
– 1 și 1/2 lingurițe praf de copt
– 100 g brânză tofu ras
– 2 linguri fulgi de drojdie inactivă
– 180 g făină de năut, fără gluten
– condimente (piper, ierburi de provence)
– sare (opțional)

Mod de preparare:
1. Se sotează ceapa, pe un foc minuscul, până când devine transparentă. Dacă e nevoie adăugați câte o lingură de apă din când în când, dar de preferat este să o sotați în sucul ei propriu.
2. Apoi adăugați spanacul și condimentele ținându-le pe foc mic alte 3-4 minute.
3. Opriți aragazul, adăugați usturoiul pisat, fulgii de drojdie și lăsați compoziția să se răcească.
4. Separat, într-un castron amestecați bine făina de năut cu praful de copt.
5. Într-un alt castron, amestecați cele 3 ouă, bătându-le ușor cu furculița, laptele și tofu.
6. Puneți peste ingredientele umede făina de năut (fără gluten) amestecând ușor pentru a o încorpora uniform.
7. Ungeți cu puțin ulei și tapetați cu făină de năut o tavă de sticlă pentru chec și turnați compoziția în ea.
8. Introduceți tava în cuptor la 220 de grade Celsius timp de 45-60 de minute până când checul este rumenit pe toate părțile.

Până la urmă, am servit acest chec la cină acompaniat de un sos guacamole, pe pat de dovlecei tăiați felii subțiri asezonați cu sos de muștar.
Acest chec de spanac cu făină de năut (fără gluten) a trecut testul întregii familii, dar mai ales a celor mai exigenți critici culinari, copiii.

Author: Eugenia

Înainte de orice, sunt mama a 2 copii mâncăcioși și jucăuși. Le mulțumesc că au (re)adus în viața noastră de părinți ocupați mâncarea sănătoasă, gustoasă și preparată în casă.

Share This Post On