Tort carusel raw vegan 12 luni

Tort carusel raw vegan

Masă

Desert

Ocazie

Crăciun

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Semințe & nuci

Timp de preparare

120

Dificultate

mediu

Porţii

8 porții

Pentru primul an de viață al celui mic, am ales să fac un tort carusel raw vegan memorabil. Și am reușit să surprind atât prin gust, cât și prin aspect!

Un tort carusel raw vegan mi s-a părut cel mai potrivit desert pentru a marca primul an din viața copilului meu. Ei bine, acest prim an în rolul de părinte și, mai ales cu primul copi, nu a fost unul ușor. E greu pentru mamă, pentru relație, pentru bunici! Până îl vezi puțin pe picioarele lui, ai o mulțime de frici, de întrebări, de incertitudini despre… tot. Dar este cât se poate de minunat.

Chiar dacă pare un pic mai meticulos de făcut, acest tort carusel raw vegan merită tot efortul. Iar munca la final, va fi apreciată atât pentru gustul deosebit, cât și pentru aspectul său inedit.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se pune la înmuiat caju-ul peste noapte, se blenduiește bine-bine - ai nevoie de un blender eficient de minim 1000 W, până ajunge la consistența de cremă. Se separă un sfert din care se va face partea albă și din restul de trei sferturi se va face partea de ciocolată. Se amestecă fiecare parte cu ingredientele care ii corespund.
  2. Se face blatul: se amestecă cerealele, migdalele, gemul de curmale și pudra de roșcove până ajunge la consistența de plastilină.
  3. Se pune o foaie de copt în tavă și se presează cu o lingură compoziția de blat uniform, apoi se lasă la congelator pentru câteva minute bune.
  4. Umplutura se obține amestecând toate ingredientele. Eu am vrut un decor alb pentru a evidenția căluții. Așa că, după ce blatul a stat la rece, am pus partea albă doar pe marginea formei, în câteva straturi. Adică, am pus un rând, am băgat la congelator, încă un rând și tot așa până am terminat compoziția, asigurându-mă că s-a întărit suficient.
  5. Când am terminat de tapetat bine pereții cu partea albă, am adăugat înăuntru partea de ciocolată și după ce a stat puțin la congelator cât să se întărească, am modelat cupola caruselului.
  6. Vopsirea fulgilor de cocos: Am amestecat cu apă fiecare pudră și fiecare suc în parte, dar nu toată cantitatea pentru că am vrut să fac și un mix de culori, cum se vede în poză - verde deschis și închis de exemplu. Așa că am amestecat o parte de fulgi cu o combinație apă-culoare mai concentrată și o altă parte cu o combinație apă-culoare mai diluată. După ce i-am înmuiat bine în culori i-am pus la uscat pe calorifer, pe o folie de copt.
  7. După ce am modelat cupola caruselului, am pus cu ajutorul unei rigle fiecare triunghi colorat de cocos.
  8. Pentru căluți, am topit ciocolata bio, am pus-o în forme și când era cam jumătate întărită am pus câte o scobitoare în mijlocul fiecărei forme de care m-am ajutat la sfârșit. Astfel am reușit să înfig căluții de jur împrejurul tortului meu.
PONT: Pentru că îmbinarea dintre cupolă și partea albă mi se părea nefinisată, am blenduit o jumătate de mango bine copt cu o lingură de ulei de cocos, două linguri de unt de cocos și puțină miere. Am lăsat la frigider să se întărească puțin, apoi am pus într-un con cu vârf de modelare și au ieșit biluțele de mare efect din poză.

Sursă foto: Diversificare.ro