Biscuiţi graham (de la 1 an)

Print Friendly, PDF & Email

Rețeta de biscuiți graham pe care o propun astăzi a fost inspirată de Martha Stewart, dar eu am adaptat-o pentru fiica mea, alergică la proteina laptelui de vacă.

Știați că denumirea făinii graham vine de la numele unui pastor american, pe nume Sylvester Graham? Făina graham este o făină integrală, măcinată la granulație mare, care conține și tărâțe provenite din învelișul dur al grâului. Graham a inventat pâinea care îi poartă astăzi numele.

Biscuiți graham

biscuiti graham

Ingrediente:

Mod de preparare:

  1. Într-un castron, amestecăm ingredientele uscate: făina albă, făina graham, praful de sare, bicarbonatul de sodiu și scorțișoara.
  2. Într-un alt castron, se amestecă până se omogenizează perfect ingredientele umede: uleiul de cocos (pe care l-am lăsat în prealabil la temperatura camerei) și zahărul.
  3. Se adaugă oul, apoi siropul de agave/melasa şi, treptat, ingredientele uscate.
  4. La un moment dat, în timpul acestui proces, paletele mixerului se vor îngreuna, de aceea vom continua frământarea cu mâinile.
  5. Punem toată cantitatea de făină și amestecăm cu grijă.
  6. Aluatul rezultat se dă la rece pentru 15 minute.
  7. După ce timpul a expirat, întindem aluatul cât mai subțire posibil, între două foi de copt.
  8. Pe foaia de jos se presară făină pentru a putea dezlipi cu ușurință biscuiții.
  9. După ce am întins aluatul, îl punem din nou la frigider pentru 15 minute.
    Poate părea ușor complicat, dar, credeți-mă, merită tot efortul!
  10. Cu ajutorul unui cuțit, îndreptăm marginile, iar cu ajutorul unei role de perforat aluatul găurim toată suprafața.
    Dacă nu aveți perforator, puteți găuri uniform cu ajutorul unei furculițe.
  11. Tăiați aluatul în pătrățele cu un cutter de pizza zimţat.
  12. Biscuiții se dau din nou la rece preț de câteva minute.
  13. Apoi se aşează cu grijă în tavă și se coc la treapta medie a cuptorului cu gaz sau la 160/180 de grade la cuptorul electric pentru 15-20 minute.

Pont:

  • Biscuiţii pot fi tăiaţi şi în alte forme, specifice sărbătorilor.
  • Dacă se optează pentru folosirea siropului de agave sau a celui de arțar, ca și îndulcitor, atunci se impune să creşteţi cantitatea de făină cu minim 50 de grame.

Author: Elena Iorga

Share This Post On