Ruladă cu iz de toamnă (de la 1 an)

Print Friendly, PDF & Email

Aveam prin frigider un borcan de magiun de prune (fără zahăr) început şi m-am tot gândit la ce aş putea să-l folosesc. Aşa s-a născut această ruladă cu iz de toamnă, pe care cei mici au adorat-o. Şi dacă mai punem la socoteală că blatul este simplu de făcut, conţine mirodenii specifice sezonului şi… dovleac copt, vă veţi apuca imediat de treabă!

Ruladă cu iz de toamnă

rulada cu iz de toamna

Ingrediente

Blat:

Umplutură:

Mod de preparare:

  1. Se preîncâlzeşte cuptorul la 180 de grade.
  2. Pregătim blatul: ouăle și zahărul se bat cu mixerul pe aragaz, la flacără mică, până își măresc volumul. Și cu grijă să nu se lipească sau să se transforme în omletă :).
  3. Se toarnă apoi uleiul, în fir subţire, ca la maioneză, şi se continuă mixarea. Operaţiunea de bătut ouăle pe foc vă ajută să aveţi un blat pufos, fără a mai folosi praf de copt sau bicarbonat de sodiu. Această metodă se poate folosi la prepararea oricărui pandişpan.
  4. După încorporarea uleiul, se adaugă dovleacul copt şi condimentele amestecând de sus în jos, cu ajutorul lingurii. După omogenizare, se adaugă treptat făina cernută în prealabil şi se continuă amestecarea de sus în jos a aluatului, fără a scoate aerul din acesta. Se coace în tava aragazului/cuptorului care se unge cu ulei şi se tapetează cu hârtie de copt.
  5. Aluatul se coace pentru aproximativ 15 minute la 180 de grade sau la treapta medie a cuptorului clasic.
  6. După ce blatul s-a copt, se desface hârtia şi se rulează fierbinte, ori în hârtia în care s-a copt, ori într-un prosop de bucătărie curat şi umed.
  7. Se lasă la răcit pentru 10-15 minute, după care se desface şi se umple cu gemul de prune.
  8. Se rulează înapoi şi se mai ţine rulat pentru jumătate de oră, până se răceşte de tot, după care se feliază.

Rulada cu iz de toamnă este delicioasă alături de o cană cu ceai pentru cei mici, dar şi alături de cafea pentru adulţi.

Author: Elena Iorga

Share This Post On