Salată curcubeu cu legume și cuşcuş (de la 8 luni)

Vrei să gătești ceva rapid și sănătos? Îți propun o salată curcubeu cu legume și cușcuș!
Cuşcuşul îşi are originea în Orientul Mijlociu şi este o varietate de paste din făină de grâu dur, fierte la aburi şi apoi uscate. Pătrunjelul reprezintă o importantă sursă de vitamina C, roşiile sunt o sursă de licopen, iar avocado este plin de grăsimi sănătoase.

Salată curcubeu cu legume și cuşcuş

salata curcubeu cu legume si cus cus

Ingrediente:

Mod de preparare:

  1. Cuşcuşul se prepară conform indicaţiilor de pe ambalaj, iar în apă se adaugă o lingură de ulei de măsline, un praf de sare (dacă vârsta copilului permite) şi o crenguţă de rozmarin (opţional).
    Nu uitaţi să amestecaţi cuşcuşul după ce a absorbit toată apa, pentru a-l afâna!
  2. Legumele se curăţă şi se spală sub jet de apă rece. Roşiile se taie în jumătate, ardeiul şi ceapa roşie se taie julien iar castravetele în cuburi. Avocado se taie cubuleţe şi se stropeşte cu zeama de lămâie. Ceapa verde se toacă împreună cu pătrunjelul.
  3. Într-un castron încăpător se amestecă bine toate ingredientele.
  4. Din ulei, (sare), piper (şi zeama de lămâie) se face un dressing şi se adaugă peste salată.
  5. Se serveşte ca atare sau ca şi garnitură la peşte.

Foto: diversificare.ro

Summary
recipe image
Recipe Name
Salată curcubeu cu legume și cuşcuş (de la 8 luni)
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Author: Elena Iorga

Share This Post On