Prăjitură răsturnată cu piersici (de la 3 ani)

Pentru acest sfârșit de săptămână, vă propunem un mic… răsfăț. O delicioasă prăjitură răsturnată cu piersici și frișcă de cocos. Deşi piersicile au ieşit din sezon, merită să păstrăm gustul verii în această reţetă simplă, dar de efect.

Prăjitură răsturnată cu piersici şi frişcă de cocos

prajitura rasturnata cu piersici

Ingrediente:

Pentru caramel:

Pandişpan:

Pentru servit : frişcă de cocos

  1. Se începe prin decojirea piersicilor, astfel: se pune o oală de apă pe foc, iar când dă în clocot, se pun piersicile şi se opăresc pentru un minut. Se scot şi se lasă la răcit, după care se decojesc, li se scot sâmburii şi se feliază.
  2. În tava de tort (24 cm) se pune zahărul şi apa şi se lasă pe foc pentru a se forma caramelul. Este gata când bulele apar pe toată suprafaţa sosului.
  3. Se aşează feliile de piersici în formă circulară şi se dă la cuptorul încins până când se prepară pandişpanul
  4. Pentru pandișpan: Se separă ouăle. Se bat albuşurile spumă cu siropul de agave. Gălbenuşurile se freacă cu uleiul în fir subţire, ca la maioneză. Peste gălbenuşuri se adaugă făina şi fulgii de cocos. Apoi se toarnă peste gălbenuşuri, albuşurile bătute spumă. Se amestecă cu grijă, de sus în jos, pentru a nu scoate tot aerul din albuşuri. După omogenizarea completă, compoziția se adaugă peste sosul caramel şi piersici.
  5. Se coace la treapta medie a cuptorului (sau 180 de grade la cuptorul electric). Este gata când trece testul scobitorii.
  6. Se opreşte focul şi se lasă să se odihnească pentru 10 minute, cu uşa cuptorului deschisă. Nu uitați însă de ea, pentru că nu o veţi mai putea scoate din tavă. Se aşează o farfurie lată, încăpătoare, peste tavă şi se întoarce prăjiturica. Se lasă la răcit şi se serveşte cu frişcă de cocos.

Foto: diversificare.ro

Summary
recipe image
Recipe Name
Prăjitură răsturnată cu piersici (de la 3 ani)
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Author: Elena Iorga

Share This Post On