Paste cu sos pesto de ardei şi brânză (de la 1 an)

Print Friendly, PDF & Email

Ne plac aromele toamnei, mai ales gustul şi mirosul de ardei copt. El a fost inspiraţia acestei reţete de paste cu sos pesto de ardei care-i oferă o dulceață aparte. Brânza de capră vine să contrabalanseze aromele prin gustul său iute.

Dacă aveţi alergie la proteina laptelui de vacă (aşa cum are fiica mea), puteţi servi pastele şi fără brânză sau puteți înlocui brânza de capră cu brânză vegetală. Ardeii, indiferent de specie, conţin vitamine, antioxidanţi şi minerale, dar şi o cantitate însemnată de vitamina C, care ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor.

IMG_20161013_134028[1]

 

Paste cu sos pesto de ardei capia şi brânză

Ingrediente

Mod de preparare

Pastele se fierb conform indicațiilor de pe ambalaj. Între timp, se coace ardeiul şi se curăţă de pieliță, cotor şi seminţe, se curăţă usturoiul. După ce pastele au fiert, se păstrează o cană de apă, iar pastele se pun la scurs. Apa se foloseşte pentru a pasa ardeiul capia cu ajutorul unui blender vertical şi pentru a face sosul. Se pun în blender ardeii copţii, usturoiul şi apa în care au fiert pastele, plus două-trei linguri de ulei de măsline. Se amestecă ingredientele până se transformă într-un sos de consistenţa aluatului de clătite. Se pune sosul în cratiţă şi se lasă să fiarbă la foc mic. Se adaugă mirodeniile. După câteva minute de fiert, se adaugă şi pastele şi se mai lasă la fiert câteva minute. Opriţi focul şi așteptați puțin, pentru ca aromele să se întrepătrundă.
Înainte de servire se sfărâmiţează brânza deasupra pastelor.

Pentru părinţi  şi copiii care preferă mâncarea picantă se pot adăuga în sos, fulgi de ardei iute.

Pont – NU folosiţi brânza pentru persoanele alergice la proteina laptelui de vacă (PLV).

Serviţi cu poftă!

Foto: diversificare.ro

Author: Elena Iorga

Share This Post On