Lapte de soia (de la 1 an)

Print Friendly, PDF & Email

Lapte de soia – o alternativă sănătoasă atunci când ai o intoleranță sau pur şi simplu vrei să adopți un stil de viață diversificat. Deşi, controversat din cauza posibilității că soia ar putea fi modificată genetic, laptele de soia are numeroase beneficii şi are un conținut bogat în calciu şi vitamina D. Ceea ce trebuie să faceți este să vă asigurați că ați cumpărat soia pe al cărei ambalaj este menționat că nu este modificată genetic.

Lapte de soia

lapte-de-soia-1-1024x914

Ingrediente

Mod de preparare

Se pune soia la hidratat peste noapte. A doua zi, se spălă şi se pune la fiert pentru fix două minute din momentul în care a început să clocotească. După trecerea celor două minute, scurgeți soia de apă şi o puneți în blender, împreună cu apa plată. Mixați foarte bine, după care strecurați compoziția.

Laptele astfel obținut se introduce din nou în blender cu mirodeniile preferate, scorțisoară sau vanilie şi îndulcitorul ales. Mai mixați pentru încă un minut. Dacă optați pentru îndulcitul laptelui cu ajutorul curmalelor, după mixare mai strecurați o dată laptele. Apoi  laptele se pune la fiert pentru 30 de minute după primul clocot, amestecând continuu pentru a nu se lipi de vas.

Laptele astfel obținut se savurează cu poftă imediat sau se poate păstra în frigider pentru maxim 5 zile.

Din aceste cantități se obțin 750ml lapte de soia.

Sugestie: gustul laptelui de soia este neutru, iar dacă nu folosiţi mirodenii, poate fi folosit în mai multe tipuri de mâncare, nu doar în deserturi.

Foto: diversificare.ro

Author: Elena Iorga

Share This Post On