Fursecuri cu cocos și lime 12 luni

Fursecuri cu cocos şi lime

Masă

Desert

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Biscuiți

Ingredient principal

Alergeni

Timp de preparare

20

Timp de gătire

20

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Aceste fursecuri cu cocos şi lime reprezintă un desert savuros la pregătirea cărora pot participa şi copiii. Distracția este garantată!

Astăzi v-am pregătit o rețetă de fursecuri cu cocos și lime. Nu m-aş fi gândit vreodată că o să ajungă să îmi placă nuca de cocos şi să o folosesc atât de des. Iar dacă este combinată cu parfumul şi aciditatea limetei, rezultatul este uimitor. În această rețetă de fursecuri cu cocos și lime am adăugat şi un strop de ciocolată neagră. Fursecurile au dispărut de pe farfurie cu iuţeală. Aproape că nu am mai apucat să pozez acest preparat delicios.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Începem prin a amesteca crema de cocos cu ouăle, siropul de agave, coaja şi sucul de lime. 
  2. După ce acestea s-au omogenizat se adaugă ingredientele uscate, pe rând: fulgii de ovăz, fulgii de cocos, bicarbonatul de sodiu şi făina. Le amestecăm şi aşteptăm câteva minute pentru a se hidrata ovăzul lăsând compoziţia la frigider.
  3.  După 5-10 minute, dacă amestecul este prea legat se adaugă şi laptele vegetal. De aceea, nu se pune laptele vegetal de la început.
  4. Acum începe partea interesantă la care puteţi ruga copiii să participe. Din aluat se formează biluţe care se trec prin fulgii de cocos şi se pun în tava aragazului, tapetată cu hârtie de copt. 
  5. Biluţele formate se aplatizează cu degetul pentru a lua forma fursecurilor. 
  6. Se coc pentru 15-20 minute la treapta medie a cuptorului sau la 180 de grade la cuptorul electric. 
  7. Se scot fursecurile pe un grătar şi se lasă la răcit.
  8. Între timp se topește ciocolata pe foc împreună cu laptele vegetal şi se trasează după preferinţă un model pe fiecare fursec.
  9. Se mai lasă câteva minute pentru a se întări ciocolata şi se servesc cu poftă.
Sursă foto: Diversificare.ro