Fursecuri cu cocos şi lime (de la 1 an)

Print Friendly, PDF & Email

Astăzi v-am pregătit o rețetă de fursecuri cu cocos și lime. Nu m-aş fi gândit vreodată că o să ajungă să îmi placă nuca de cocos şi să o folosesc în nenumărate reţete. Iar dacă este combinată cu parfumul şi aciditatea limetei, rezultatul este uimitor. În această rețetă de fursecuri cu cocos și lime am adăugat şi un strop de ciocolată neagră, iar fursecurile au dispărut de pe farfurie cu iuţeală. Aproape că nu am mai apucat să pozez acest preparat delicios.

fursecuri cu lime și cocos

Fursecuri cu cocos şi lime

Ingrediente

Pentru decor (opţional)

Mod de preparare

Începem prin a amesteca crema de cocos cu ouăle, siropul de agave, coaja şi sucul de lime. După ce acestea s-au omogenizat  se adaugă componentele uscate, pe rând: fulgii de ovăz, fulgii de cocos, bicarbonatul de sodiu şi făina. Le amestecăm şi aşteptăm câteva minute pentru a se hidrata ovăzul, lăsând compoziţia la frigider. După 5-10 minute, dacă amestecul este prea legat se adaugă şi laptele vegetal. De aceea,nu se pune laptele vegetal de la început.

Acum începe partea interesantă, la care puteţi ruga copiii să participe. Din aluat se formează biluţe care se trec prin fulgii de cocos şi se pun în tava aragazului, tapetată cu hârtie de copt. Biluţele formate se aplatizează cu degetul pentru a lua forma fursecurilor. Se coc pentru 15-20 minute la treapta medie a cuptorului sau la 180 de grade la cuptorul electric. Se scot fursecurile pe un grătar şi se lasă la răcit.

Între timp se topește ciocolata pe foc împreună cu laptele vegetal şi se trasează după preferinţă un model pe fursec. Se mai lasă câteva minute pentru a se întări ciocolata şi se servesc cu poftă.

Foto: diversificare.ro

Author: Elena Iorga

Share This Post On