Clafoutis cu broccoli (de la 10 luni)

Print Friendly, PDF & Email

Clafoutis este un preparat tradițional franțuzesc care a devenit celebru în varianta de desert, cu cireșe (negre). Fiind un preparat foarte ușor de făcut și foarte versatil, combinațiile sunt nenumărate: diverse fructe (căpșune, fructe de pădure, caise, piersici, prune sau orice alt fruct aveți la îndemână), caz în care prăjitura se numește flaugnarde sau legume (pe lângă varianta cu broccoli propusă astăzi puteți încerca: conopidă, roșii, morcovi, sparanghel, măsline, condimente și diverse alte combinații). Singura limită este imaginația :)!
Iată rețeta clafoutis cu broccoli, care poate fi ofertit celor mici și ca finger-food, astfel încât să poată mânca singuri.

clafoutis broccoli

Clafoutis cu broccoli

Ingrediente:

Mod de preparare:

  1. Se rade brânza (dacă este cazul) și se amestecă cu restul ingredientelor, folosind un tel sau un blender.
  2. Se toarnă amestecul într-o tavă termorezistentă (noi am ales o tavă ovală de yena), unsă în prealabil cu unt.
  3. Se așează buchețele de broccoli. Aici vă pot ajuta și copiii: puteți crea împreună tablouri amuzante și… comestibile ;).
  4. Se dă la cuptor pentru aproximativ 30-40 de minute sau până când preparatul este rumenit.
  5. Se porționează când s-a răcit, căci astfel riscați să stricați aranjamentul artistic de la punctul 3.

Pentru copiii cu intoleranță sau alergie la proteina laptelui de vacă, lactatele din rețetă se pot înlocui cu varianta vegetală.

Foto: diversificare.ro

Author: Oana

Sunt mama a trei copii și împreună învăţăm ce înseamnă o alimentaţie sănătoasă. Ne place foarte mult să gătim împreună, să inventăm și să ne jucăm în bucătărie.

Share This Post On