Cartofi amuzanți (de la 1 an)

Print Friendly, PDF & Email

Pregătirea mesei alături de copii poate fi tare distractivă. Ne lăsăm imaginația să zburde, facem combinații simple, predăm sarcini ușoare celor mici, iar rezultatele sunt cel puțin inedite. Astăzi vă prezint o rețetă de cartofi amuzanți. Tot procesul de învățare al copiilor în primii ani de viață se bazează pe joacă. La fel se întâmplă și în bucătărie, unde cei mici au șansa de a face achiziții noi, de a exersa abilități și… de a se distra!

Cartofi amuzanți

cartofi amuzanți

Ingrediente:

Mod de preparare:

  1. Cartofii se spală și se freacă bine cu o perie, apoi se fierb în coajă până devin moi. Se testează cu o furculiță și dacă aceasta pătrunde ușor, înseamnă că sunt gata.
  2. Apa se scurge cu grijă și cartofii se curăță de coajă cât timp sunt încă fierbinți. Pentru a ușura procesul se poate folosi un vas cu apă rece pentru a înmuia degetele din când în când.
  3. Cât timp cartofii sunt la fiert se pregătesc salata și sosul de caju.
  4. Morcovul se spală bine, se curăță de coajă și se dă pe răzătoarea fină.
  5. Se stoarce bine de zeamă, luând mici grămezi de morcov ras în palmă și presând palmele. Sucul obținut poate fi savurat ca atare.
  6. Varza se curăță de foile exterioare, se spală sub jet de apă, apoi se toacă fin.
  7. Salata de varză se asezonează cu sare, piper, ulei de măsline și suc de lămâie, după gust.
  8. Peste morcov se presară o lingură rasă de drojdie nutritivă, apoi se stropește cu ulei de măsline și suc de lămâie. Opțional se poate adăuga un praf de sare și piper.
  9. Sosul de caju se pregătește foarte ușor cu ajutorul unui blender. Nucile hidratate se clătesc bine și se pun în blender, alături de 2 linguri de ulei de măsline, 2-3 linguri de apă (apa se va adăuga treptat) și o jumătate de cartof fiert. Se mixează bine până rezultă o pastă fină, numai bună pentru a înmuia cartofii în ea.
  10. Pentru amuzamentul copiilor se pot decora farfuriile și cartofii într-un mod amuzant. Sosul se întinde în farfurie în formă de nor, cartofii se “coafează” cu salată și nu mai rămâne decât să vă urez: poftă bună!

Foto: diversificare.ro

Author: Catalina

Sunt mama unui băieţel care îmi este atât critic culinar, cât şi ajutor în bucătărie. Susţin ideea responsabilităţii personale, iar, pentru mine, aceasta porneşte chiar de la respectul şi atenţia pentru propria sănătate și alimentație. Îmi place să mănânc, ador dulciurile şi mă bucur să descopăr mereu reţete pe cât de gustoase, pe atât sănătoase.

Share This Post On