Salată cu somon și avocado (de la 10 luni)

Print Friendly, PDF & Email

Această salată cu somon și avocado a fost declarată de ștrengarul meu “cea mai bună salată din lume”. A fost și cea mai rapidă și simplă masă pe care am pregătit-o. Gustul cel mai plăcut îl găsim de regulă în simplitate: câteva ingrediente proaspete și pline de culoare, potrivite pe sprânceană, legate cu un sos acrișor și stropite cu ulei cu iz de mediterană.

Salată cu somon și avocado

Salată cu somon și avocado

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Simplu și rapid! În timp ce pregătim legumele, somonul de gătește foarte ușor, la aburi.
    Se poate folosi somon proaspăt sau congelat, ideal să fie de captură.
  2. Se presară puțină sare și un strop de piper, după gust, apoi se așează în aparatul de gătit la aburi. Dacă nu aveți un aparat special, puteți obține un rezultat similar într-o tigaie antiaderentă. Se pun 2-3 linguri de apă în tigaie, se așează fileul de somon și se acoperă cu capac. Astfel, apa se evaporă destul de repede și crează aburi sub capac. După 5-7 minute se întoarce pe cealaltă parte și se completează cu 1-2 linguri de apă, dacă este nevoie. Se gătește pentru încă 5 minute și se mai lasă 2-3 minute fără capac pentru a se evapora apa complet și pentru a se rumeni puțin.
  3. Între timp, se spală bine legumele. Castravetele și roșia se taie cubulețe, ca pentru bruschete.
  4. Avocado se spală și se curăță de coajă. Pentru a verifica dacă este bine copt, urmați sfaturile de aici. Un avocado copt se cojește cu ușurință, similar unei banane, trăgând ușor de coaja sa. Se taie cubulețe sau felii, după preferință.
  5. Ardeiul se taie și el în fâșii subțiri, iar somonul se rupe în bucăți mici.
  6. Se amestecă toate ingredientele într-un castron încăpător, se presară cu sare și piper, apoi se stropesc cu ulei de măsline și suc de lămâie.

Acest preparat se savurează imediat, deoarece avocado oxidează rapid. Din canțitățile acestea se obțin două porții zdravene, suficient cât să satisfacă pofta mamei și a copilului.

Foto: diversifcare.ro

Author: Catalina

Sunt mama unui băieţel care îmi este atât critic culinar, cât şi ajutor în bucătărie. Susţin ideea responsabilităţii personale, iar, pentru mine, aceasta porneşte chiar de la respectul şi atenţia pentru propria sănătate și alimentație. Îmi place să mănânc, ador dulciurile şi mă bucur să descopăr mereu reţete pe cât de gustoase, pe atât sănătoase.

Share This Post On