Pancakes cu maia 1 an

Pancakes cu maia

Masă

Desert

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Ouă

Timp de preparare

15

Timp de gătire

20

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Surplusul de maia sau drojdie sălbatică se poate folosi la diverse preparate. Astăzi pregătim pufoasele clătite americane sau pancakes cu maia.

Cei care obișnuiesc să folosească maia (sau drojdie sălbatică) pentru a face pâine se găsesc uneori în situația de a avea o cantitate mai mică sau mai mare de maia în plus. Atunci apare întrebarea: ce facem cu surplusul? Opțiuni sunt multe, de la brioșe, la clătite sau alte preparate. Printre variantele apreciate de cei mici sunt și pufoasele clătite americane sau pancakes cu maia.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Aceasta este una dintre cele mai simple rețete în care puteți folosi maiaua sau drojdia sălbatică.
  2. Maiaua se amestecă într-un bol cu laptele și ouăle, după care se adaugă cele două tipuri de făină și se amestecă bine cu un tel (ori cu ajutorul unui robot de bucătărie).
  3. Bicarbonatul se amestecă într-un vas separat cu apa, apoi se toarnă peste aluat.
  4. Se adaugă sarea, vanilia ori altă mirodenie preferată și îndulcitorul, dacă optați pentru el. Eu am ales să fac o compoziție neîndulcită având parte de suficientă dulceață din partea topping-ului.
  5. Se lasă aluatul să stea pentru 5 minute, timp în care vor apărea mici bule de aer la suprafață.
  6. Între timp, se pune o tigaie antiaderentă pe foc pentru a fi bine încinsă, apoi se reduce focul la o temperatură medie.
  7. Când clătita se umple de găuri, se poate întoarce pe cealaltă parte.
  8. Se coc pentru 4-5 minute pe fiecare parte, atât cât să capete o culoare aurie.
Pancakes cu maia 2

Toppingul poate fi orice, atât dulce cât și sărat (asta dacă se elimină și condimentele specifice unui aluat dulce). Se poate presăra brânză rasă ori se poate întinde sosul preferat, pastă de avocado ori hummus. Posibilitățile sunt infinite!

Pentru o gustare dulce se poate întinde un gem fără zahăr, fructe de pădure stropite cu miere sau sirop de arțar. Acesta este momentul în care ne putem juca și inventa combinații inedite, cu ajutorul celor mici. Poftă bună și distracție multă!

Sursă foto: Diversificare.ro