Salată cu avocado, măsline și praz (de la 1 an)

Print Friendly, PDF & Email

Cum weekend-ul ne-a fost plin cu distracții, cumpărăturile le-am lăsat pe mai târziu, iar dimineață am fost nevoită să încropesc ceva din ce am mai găsit prin frigiderul aproape gol. Noroc cu situațiile limită că ne pun inventivitatea la lucru! Așa a apărut această salată cu avocado, măsline și praz.
Rapidă, răcoroasă, plină de savoare, culori și vitamine de tot felul, antioxidanți și grăsimi mononesaturate, benefice organismului, această salată este o alegere perfectă pentru masa de dimineață sau pentru un prânz ușor.

Salată cu avocado, măsline și praz

Salată cu avocado, măsline și praz

Ingrediente

Mod de preparare:

  1. Ouăle se fierb pentru cel putin 5 minute după ce clocotește apa. Câteva trucuri utile despre alegerea ouălor, fierberea și curățarea lor puteți afla din articolul de aici.
  2. Între timp se spală și se curăță avocado, apoi se taie cubulețe. Măslinele se țin la desărat peste noapte, dacă sunt prea sărate. Cele folosite de mine sunt măsline uscate, cumpărate în timpul ultimei vacanțe de vară pe care am petrecut-o pe una din insulele grecești. Norocul meu a fost că am le-am găsit foarte puțin sărate și pot fi mâncate ca atare și de cei mici.
  3. Se îndepărtează sâmburii măslinelor presându-le cu lama unui cuțit lat, după care se crestează ușor. Sâmburii ies cu ușurință în acest fel.
  4. Roșia se spală și se taie cubulețe, iar prazul se feliază fin.
  5. Se așează avocado, roșia, măslinele și prazul într-un castron, apoi se stropesc cu zeama de la lămâie și uleiul de măsline (uleiul este opțional, pentru că avocado este un aliment deja bogat în grăsimi “bune”), se presară un praf de sare, busuioc și piper măcinat, după gust.
  6. Nu mai rămâne decât să amestecăm totul și să lăsăm 1-2 minute la rece pentru a se armoniza toate aromele.
  7. Ouăle se taie pe jumătate și se așează lângă salată.
  8. Salata se savurează proaspătă, alături de o felie de pâine integrală sau înfășurată într-o lipie făcută în casă.

Poftă bună!

Foto: diversificare.ro

Author: Catalina

Sunt mama unui băieţel care îmi este atât critic culinar, cât şi ajutor în bucătărie. Susţin ideea responsabilităţii personale, iar, pentru mine, aceasta porneşte chiar de la respectul şi atenţia pentru propria sănătate și alimentație. Îmi place să mănânc, ador dulciurile şi mă bucur să descopăr mereu reţete pe cât de gustoase, pe atât sănătoase.

Share This Post On