Porumb dulce la borcan (de la 3 ani)

Print Friendly, PDF & Email

Porumbul fiert este adorat de copii și părinți deopotrivă. Odată ce se termină sezonul, ne mai putem aminti de gustul său cu ajutorul conservelor, des folosite în pregătirea salatelor, pe pizza sau în diverse alte combinații. Dezavantajul celor din magazine este că pe lângă apă și porumb, mai conțin sare și zahăr, motiv pentru care am hotărât de câțiva ani să-mi pregătesc singură conserva de porumb dulce la borcan.

Porumb dulce la borcan

porumb dulce

Ingrediente:

(pentru 3 borcane)

Pentru conservă:

  • 3 borcane de 350g
  • 3 capace noi

Mod de preparare:

  1. Porumbul se alege în așa fel încât să fie proaspăt, cu boabe sănătoase și zemoase (de lapte).
  2. Se curăță, se spală, se așază într-o cratiță cu capac, acoperit cu apă și cu un strat de frunze.
  3. Se pune porumbul la fiert și de îndată ce clocotește apam, se dă focul mic. Va fierbe astfel 10-15 minute.
  4. Verificați boabele de porumb după 10 minute și mai lăsați să fiarbă 5-10 minute, dacă simțiți nevoia. Părerile sunt împărțite în privința timpului necesar fierberii porumbului și variază de la 15 minute până la 2, chiar 3 ore. Din experiența proprie porumbul fiert 10, maxim 15 minute este perfect, mai ales dacă este ales corect și gătit în ziua cumpărării. Dacă întârziați cu pregătirea sa, acesta se va întări și va fierbe mai greu.
  5. Când porumbul este fiert se scoate pe o farfurie pentru a-l lăsa să se răcească, apoi se desprind boabele de pe cocean sau se taie, după cum vă este mai ușor (eu prefer varianta a doua).
  6. Între timp, se sterilizează borcanele și capacele. Se pun boabele de porumb în borcane și se acoperă cu apa în care au fiert, apoi se înfiletează bine capacele. Pentru a verifica compatibilitatea capacelor cu borcanul (uneori avem și astfel de surprize neplăcute) se poate pune puțină apă în borcan înainte de sterilizare, se pune capacul și se țin câteva minute cu capul în jos pe o tavă. Dacă răsuflă, veți observa imediat.
  7. Borcanele se fierb în bain-marie timp 10 minute, după ce clocotește apa. Dacă respectați pașii de mai sus, porumbul se păstrează bine cel puțin un an, asta dacă rezistă mai mult de câteva luni fără a fi devorat.

Foto: diversificare.ro

Author: Catalina

Sunt mama unui băieţel care îmi este atât critic culinar, cât şi ajutor în bucătărie. Susţin ideea responsabilităţii personale, iar, pentru mine, aceasta porneşte chiar de la respectul şi atenţia pentru propria sănătate și alimentație. Îmi place să mănânc, ador dulciurile şi mă bucur să descopăr mereu reţete pe cât de gustoase, pe atât sănătoase.

Share This Post On