orez cu lapte vegetal 1 an

Orez cu lapte vegetal

Masă

Desert

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Orez

Timp de preparare

10

Timp de gătire

15

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Orez cu lapte vegetal este o variantă de desert al copilăriei pe care-l putem oferi cu încredere copiilor cu alergie la proteina laptelui de vacă.

De când am descoperit alergia fiicei mele la proteina laptelui de vacă, am încercat să găsesc mai multe variante pentru a nu simţi lipsa produselor lactate. Avem mare noroc cu produsele de origine vegetală! Astăzi vă propun o reţetă clasică, a copilăriei noastre, dar adaptată pentru alergia noastră: orez cu lapte vegetal.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Începeţi prin a spăla orezul foarte bine.
  2. Puneţi-l la fiert cu ceaşca de apă.
  3. Când orezul a absorbit toată apa, adăugaţi laptele vegetal şi seminţele de la păstaia de vanilie.
  4. Lăsaţi să fiarbă la foc mic amestecând din când în când. Este indicat să rămâneţi lângă el pentru a nu se lipi.
  5. Când orezul a fiert şi a absorbit tot laptele, adăugaţi un praf de scorţişoară şi mai lăsaţi pe foc pentru două minute amestecând continuu.
  6. După două minute, opriţi focul şi adăugaţi crema de cocos. Veţi fi surprinşi de aromele împrăştiate în bucătărie.
Pentru a pune şi mierea, lăsaţi orezul să se răcească pentru 10 minute. Aşezaţi pentru servire un strat de orez, un strat de dulceaţă sau în forma simplă, presăraţând un praf de scorţişoară.

Sugestie – Crema de cocos poate fi cumpărată (şi ar fi indicat să optaţi pentru varianta fără aditivi) dacă vă este greu să o faceţi în casă, dar vă asigur că nu este acelaşi rezultat.

Cantitatea de miere este orientativă şi o puteţi ajusta în funcţie de cât de dulce îl doriţi.

Sursă foto: Diversificare.ro