Melc cu spanac şi tofu 1 an

Melc cu spanac şi tofu

Masă

Finger food

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Plăcintă

Ingredient principal

Brânză

Timp de preparare

60

Timp de gătire

30

Dificultate

mediu

Porţii

6 porții

Melc cu spanac și tofu este o adaptare a unei celebre rețete grecești, potrivită pentru persoanele cu alergie la proteina laptelui de vacă.

Melc cu spanac și tofu este o rețetă de inspiraţie grecească. Este potrivită pentru copiii cu intoleranță la proteina laptelui de vacă. Este un preparat potrivit atât pentru prânz, cât și ca gustare sau finger food.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Începem prin a decongela spanacul şi a-l aşeza într-o sită la scurs.
  2. Între timp, se curăţă ceapa, se toacă mărunt şi se gătește pentru câteva minute, împreună cu o lingură de ulei şi două de apă.
  3. După ce se înmoaie ceapa, se pune sare şi piper şi se adaugă spanacul stors şi tocat. Se mai lasă pe foc pentru 1-2 minute şi, apoi, se lasă la răcit.
  4. Într-un castron se pun gălbenuşurile şi se amestecă cu laptele de soia.
  5. După ce s-a răcit compoziţia de spanac, se adaugă pe rând seminţele de pin, drojdia inactivă şi amestecul de gălbenuşuri şi lapte de soia. Se amestecă şi se lasă deoparte. 
  6. Acum urmează partea distractivă. Desfaceţi pachetul cu foile de plăcintă şi luaţi câte două odată. Puneţi uleiul de măsline într-un castron şi cu ajutorul unei pensule ungeţi prima foaie. Se aşază foile cu partea lată către dumneavoastră.
  7. Cu ajutorul unei linguri se aşază compoziţia într-o linie subţire pe toată lungimea foii, după care se rulează cu grijă şi se aşază într-o tavă rotundă. Continuăm operaţiunea până terminăm foile şi compoziţia.
  8. Rulourile astfel obţinute se aşază unul în continuarea celuilalt, în formă circulară.
  9. După ce am aşezat toate foile, le ungem cu gălbenşul de ou și presărăm mac.
  10. Se coace pentru aproximativ jumătate de oră la foc mediu sau până se rumeneşte frumos deasupra.
  11. Se scoate şi se acoperă cu un prosop de bucătărie curat şi umed.
melc

Se servește cu poftă!

Sursă foto: Diversificare.ro