fursecurile copilului 12 luni

Fursecurile copilului

Masă

Desert

Dietă

Fără gluten

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Biscuiți

Ingredient principal

Cereale

Timp de preparare

20

Timp de gătire

20

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Fursecurile copilului pot fi făcute pentru copii sau de către copii. Rețeta este descoperită de un copil de 5 ani, de aici și numele lor.

Fursecurile copilului – o rețetă concepută integral de băiețelul meu de 5 ani. După ce a urmărit atent cum “bucătăream” încă de la începutul diversificării, a participat apoi activ la cele mai multe preparate (mai ales la cele dulci). A întrebat care este rețeta de câte ori îi plăcea ceva. Iar acum, a venit timpul să își conceapă prima rețetă.
Așa că, în timp ce ne pregăteam cerealele pentru micul dejun, cu iaurt, caju și fructe uscate, se dă jos de la masă și fuge la dulapul cu semințe, nuci și alte bunătăți. Aduce câteva ingrediente noi și începe să-și facă planul:
“- Mai pun asta și asta, le “blenduiesc și fac fursecuri”.
Zis și făcut! Am ajutat și eu cu introducerea fursecurilor în cuptor și degustarea de după 🙂

Vă împărtășesc “rețeta” pentru că merită repetată. Dar mai ales pentru a vă încuraja să gătiți cu cei mici (deși poate fi provocator), să le satisfaceți curiozitatea, să îi susțineți în încercările lor de tot felul și să le dați aripi cu încrederea voastră!

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Caju-ul se hidratează peste noapte, iar fructele uscate timp de 30-60 de minute.
  2. Se pun într-un robot de bucătărie cerealele, polenul, smochinele, curmalele, prunele, "nucile" caju și se amestecă cu iaurtul, după care se lasă 2-3 minute să se înmoaie fulgii.
  3. Se mixează totul cu lama în formă de S, timp de 30 de secunde sau mai mult, pentru a se omogeniza compoziția, dar fără a obține o pastă fină. Amestecul va avea o consistență lipicioasă, dar destul de tare cât să poată fi modelat în palmă.
  4. Acum puteți folosi forme speciale pentru fursecuri pe care să le umpleți sau să formați biluțe de mărimea unei nuci pe care să le aplatizați cu palma.
  5. Se dau la cuptorul preîncălzit pentru 15-20 de minute la 180 de grade C.
În completare, eu aș mai aduce câteva modificări rețetei. Aș pune un vârf de linguriță de scorțișoară sau vanilie și aș scoate polenul din compoziție. Pentru că nu este pe gustul meu. Băiețelul meu îl adoră, motiv pentru care l-a folosit din belșug 🙂

Poftă bună!

Sursă foto: Diversificare.ro