Budincă de paste şi legume (de la 10 luni)

Print Friendly, PDF & Email

Atunci când ai un copil mofturos şi legumele în stare pură nu îi sunt pe plac, încerci orice metodă pentru a-l face să le mănânce. În acest fel s-a născut această budincă de paste și legume. Poate fi o cină delicioasă chiar şi pentru cel mai pretențios mesean 🙂.

Budincă de paste şi legume

budincă de paste cu legume

Ingrediente:

Mod de preperare:

  1. Se fierb pastele conform indicaţiilor de pe amabalaj, după care se scurg şi se lasă deoparte până se pregăteşte sosul. Se opreşte o cană din apa în care au fiert pastele. Aceasta va avea rolul de a îngroşa sosul şi de a lega budinca.
  2. Se toacă mărunt ceapa verde şi usturoiul şi se sotează împreună cu o lingură de ulei şi una de apă.
  3. Se mărunţesc şi restul legumelor: morcovul se curăţă, se spală şi se taie rondele subţiri, ciupercile pleurotus se spală şi se feliază, la fel procedându-se şi cu tija de ţelină.
  4. După ce s-a înmuiat ceapa, se adaugă restul legumelor, începând cu morcovul şi ţelina apio. Se mai lasă 5 minute, după care se adaugă şi ciupercile. Se mai lasă să fiarbă împreună câteva minute, după care se pune jumătate din cana de apă păstrată.
  5. După ce aproape a scăzut apa şi legumele s-au înmuiat, se adaugă sucul de roşii şi condimentele. Se lasă să clocotească până când sosul se îngroaşă şi se adaugă pastele. Se mai lasă să fiarbă 1-2 minute împreună, după care se opreşte focul.
  6. Se lasă la răcorit şi se adaugă gălbenuşurile şi drojdia inactivă. Se pun într-o tavă de yena (sau orice alt tip) şi se dau la cuptor pentru 20 de minute.
  7. Se servesc calde, ornate cu busuioc proaspăt deasupra. Un deliciu!

Foto: diversificare.ro

Author: Elena Iorga

Share This Post On