Pilaf cu urzici (de la 2 ani)

Print Friendly, PDF & Email

Majoritatea copiilor nu se dau în vânt după urzici, dar modul în care sunt pregătite poate să determine succesul sau, din contră, eșecul, la primul contact cu acestea. Clasicul piure de urzici are un gust puternic, de aceea am încercat pilaf cu urzici, o formulă mai blândă cu papilele gustative ale celor mici.

Pilaf cu urzici

20160402_144806

Ingrediente:

Mod de preparare:

 1. Ceapa, morcovul și ardeiul se spală, se curăță și se toacă mărunt, după care se pun într-un vas cu puțină apă și un praf de sare.
 2. Se lasă să fiarbă la foc mic, cu capac câteva minute, până devine ceapa translucidă.
 3. Între timp, se clătește orezul și se adaugă peste legume după cele 5 minute.
 4. Se completează cu 400 ml de apă și se lasă să fiarbă la foc mic, conform instrucțiunilor de pe pachet.
 5. Cât timp fierbe orezul, se curăță urzicile de codițe și se scutură bine, una câte una, pentru a înlătura pământul rămas pe frunze (dacă este cazul). Frunzele se spală bine, în câteva ape, până când apa cu care le clătiți rămâne curată. Pentru a vă proteja mâinile de înțepături este indicat să purtați mănuși chirurgicale.
 6. Separat, se pune apă la fiert înt-un vas încăpător.
 7.  Când începe să clocotească, presărați puțină sare și adăugați urzicile, pe care le lăsați să fiarbă  5-10 minute la foc mic.
 8. Urzicile se scurg de apa în care au fiert, din care se păstrează o ceașcă de lichid.
 9. Cu ajutorul unui robot de bucătărie, se pasează urzicile și usturoiul, după care se adaugă peste orezul fiert.
 10. Se completează cu lichid păstrat de la urzici pentru a obține consistența dorită, se amestecă totul și se mai lasă pe foc 2-3 minute.
 11. După ce se mai răcește orezul, se stropește cu ulei de măsline și se presară un praf de piper, sare după gust și coajă rasă de lămâie.

Foto: diversificare.ro

Author: Catalina

Sunt mama unui băieţel care îmi este atât critic culinar, cât şi ajutor în bucătărie. Susţin ideea responsabilităţii personale, iar, pentru mine, aceasta porneşte chiar de la respectul şi atenţia pentru propria sănătate și alimentație. Îmi place să mănânc, ador dulciurile şi mă bucur să descopăr mereu reţete pe cât de gustoase, pe atât sănătoase.

Share This Post On