somon cu legume 10 luni

Somon cu legume și cușcuș

Masă

Cină

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

25

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

O rețetă de somon cu legume și cușcuș delicioasă!

Somon cu legume și cușcuș! Este un preparat rapid și consistent, aromat și apetisant, care poate fi servit atât celor mici, cât și adulților.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Somonul se presară cu puțină sare și un praf de piper și se așază într-o tigaie antiaderentă în care se toarnă 20-30 ml de apă.
  2. Se acoperă cu capac și se gătește la foc mic.
  3. Dacă se evaporă apa și peștele nu este încă gătit, se va completa cu încă puțin lichid. În felul acesta, peștele se gătește încet, la abur.
  4. Se întorc file-urile pe partea cealaltă, după 5-10 minute, verificând ocazional să nu se lipească de vas.
  5. Când peștele este gata, se stropește cu ulei de măsline pe ambele părți și se stinge focul.
  6. Legumele pot fi cumpărate ca atare (mix de legume congelate) sau se pot folosi proaspete.
  7. Morcovii, ardeiul și ceapa se taie julienne (bețigașe), iar păstăile se taie în bucăți de 2-3 cm.
  8. Se fierb sau se gătesc la aburi.
  9. Între timp, se fierbe apa și se adaugă peste cușcuș. Se lasă 5 minute să absoarbă tot lichidul și se amestecă cu un praf de piper și oregano, după gust.
  10. Acum nu mai rămâne decât să aranjăm totul în farfurie: se pun 3-4 linguri de cușcus, tot atâtea legume și se stropesc cu puțin ulei de măsline.
  11. Se presară drojdie după gust și se așază peștele deasupra.
Masa este gata!

Sursă foto: Diversificare.ro