Salată de ton cu măsline 12 luni

Salată de ton cu măsline și porumb

Masă

Cină

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

5

Dificultate

ușor

Porţii

3 porții

Salată de ton cu măsline și porumb sau un mod simplu de a mânca o masă consistentă, cu pește și legume proaspete, colorate, pline de substanțe hrănitoare.

Vă propun o salată de ton cu măsline și porumb, ca un mod simplu de a mânca o masă consistentă. Peștele ne oferă acizi grași esențiali, iar legumele proaspete, colorate, sunt pline de substanțe hrănitoare: vitamine, minerale, fibre.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. La fel ca multe alte salate și aceasta se pregătește rapid, fără prea mult efort! Se desface conserva de ton și se așază bucățile de pește într-o sită pentru a se scurge lichidul.
  2. Roșiile și ceapa se spală și se taie după bunul plac.
  3. Măslinele se zdrobesc cu latul cuțitului pentru a li se scoate sâmburii cu ușurință.
  4. Porumbul se poate folosi din conservă, însă, de cele mai multe ori acesta conține zahăr adăugat. Vă voi da un pont: vara puneți câte jumătate de porumb fiert la congelator, atunci când este sezonul porumbului și oricând aveți nevoie, îl puteți dezgheța și îndepărta boabele cu ajutorul unui cuțit. Se pot folosi astfel în salate sau alte preparate cu porumb fiert.
  5. Mai rămâne să asamblați salata: se aruncă toate ingredientele într-un bol încăpător, se stropesc cu ulei de măsline, zeamă de lămâie și se presară sare și piper, după gust. Poftă bună să aveți!
Sursă foto: Diversificare.ro