Salată de ton cu măsline și porumb (de la 1 an)

Print Friendly, PDF & Email

Vă propun o salată de ton cu măsline și porumb, ca un mod simplu de a mânca o masă consistentă. Peștele ne oferă acizi grași esențiali, iar legumele proaspete, colorate, sunt pline de substanțe hrănitoare: vitamine, minerale, fibre.

Salată de ton cu măsline și porumb

Salată de ton

Ingrediente:

Mod de preparare:

  1. La fel ca multe alte salate și aceasta se pregătește rapid, fără prea mult efort! Se desface conserva de ton și se așază bucățile de pește într-o sită pentru a se scurge lichidul.
  2. Roșiile și ceapa se spală și se taie după bunul plac.
  3. Măslinele se zdrobesc cu latul cuțitului pentru a li se scoate sâmburii cu ușurință.
  4. Porumbul se poate folosi din conservă, însă de cele mai multe ori acesta conține zahăr adăugat. Vă voi da un pont: vara puneți câte jumătate de porumb fiert la congelator, atunci când este sezonul porumbului și oricând aveți nevoie, îl puteți dezgheța și îndepărta boabele cu ajutorul unui cuțit. Se pot folosi astfel în salate sau alte preparate cu porumb fiert.
  5. Mai rămâne să asamblați salata: se aruncă toate ingredientele într-un bol încăpător, se stropesc cu ulei de măsline, zeamă de lămâie și se presară sare și piper, după gust. Poftă bună să aveți!

Foto: diversificare.ro

 

Author: Catalina

Sunt mama unui băieţel care îmi este atât critic culinar, cât şi ajutor în bucătărie. Susţin ideea responsabilităţii personale, iar, pentru mine, aceasta porneşte chiar de la respectul şi atenţia pentru propria sănătate și alimentație. Îmi place să mănânc, ador dulciurile şi mă bucur să descopăr mereu reţete pe cât de gustoase, pe atât sănătoase.

Share This Post On