Pesto de leurdă și fenicul 12 luni

Pesto de leurdă și fenicul

Masă

Cină

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Semințe & nuci

Timp de preparare

25

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Pesto de leurdă și fenicul este un sos aromat sau o pastă numai bună de întins pe pâine la micul dejun. Gust deosebit cu multiple beneficii pentru sănătate.

Veritabil vestitor al primăverii, leurda este un ingredient care merită încercat măcar o dată în sezonul acesta. Cu o culoare incredibilă și o aromă puternică de usturoi, recunosc că m-a cucerit la prima degustare. Dar pentru că cei mici strâmbă ușor din nas când dau de usturoi sau alte rude de-ale lui, am inventat o variantă mai ușoară, pesto de leurdă și fenicul, pentru a-i mai lua din usturime.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Migdalele se pun la hidratat pentru 4-5 ore sau peste noapte, într-un vas plin cu apă.
  2. Dimineața se scurg de apă și se curăță de coaja care între timp s-a înmuiat și se poate înlătura cu ușurință. Asta este și partea cea mai grea a rețetei. Sau cel puțin, mai migăloasă.
  3. Leurda și feniculul se curăță și se spală bine.
  4. Migdalele curățate, împreună cu semințele de pin, frunzele de leurdă și de fenicul, uleiul de măsline, un praf de sare și zeama de lămâie, se pun într-un robot de bucătărie cu lama în formă de S și se mixează, până se obține o pastă fină de culoare verde viu și cu un miros puternic de usturoi.
  5. Dacă simțiți nevoia, puteți adăuga câteva linguri de apă pentru a obține o consistență mai fină.

Se servește cu paste integrale sau pește. Sau se poate întinde, așa cum am făcut și eu, pe o felie de pâine proaspătă, făcută în casă.

Sosul pesto poate fi ținut la frigider într-un borcan cu capac, pentru 2-3 zile.

Sursă foto: Diversificare.ro