Chia cu fructe de pădure (de la 1 an)

Print Friendly, PDF & Email

Visând la vară și căldură, m-am gândit să scot fructele de pădure din congelator. Rezultatul a fost un mic dejun uimitor: chia cu fructe de pădure.

Chia cu fructe de pădure

chia cu fructe de pădure

Ingrediente:

  • 15 g seminţe de chia (2-3 linguri)
  • 150 ml apă
  • 1 ceașcă de fructe de pădure la alege
  • un praf de vanilie naturală

Mod de preparare:

  1. În timpul sezonului fructelor de pădure, adun în congelator din fiecare: coacăze, afine, zmeură și neapărat, cătină. Astfel avem fructele noastre preferate la îndemână, mai ales pentru deserturi raw. Așadar scoate din congelator fructele preferate, lasă-le să se dezghețe și apoi pune-le în blender cu un praf de vanilie.
  2. Mixează până obții o pastă fină.
  3. Între timp, pune într-un vas semințele de chia cu apă și amestecă bine, până începe să se lege compoziția. Se lasă la hidratat pentru cel puțin 20 de minute.
  4. Când chia a absorbit toată apa, se adaugă piureul de fructe. Se poate amesteca sau se poate așeza în straturi. Eu am ales a doua variantă.

Este o rețetă perfectă pentru micul dejun sau pentru o gustare, chiar și pentru desert.

Poftă bună să aveți!

Foto: diversificare.ro

Author: Catalina

Sunt mama unui băieţel care îmi este atât critic culinar, cât şi ajutor în bucătărie. Susţin ideea responsabilităţii personale, iar, pentru mine, aceasta porneşte chiar de la respectul şi atenţia pentru propria sănătate și alimentație. Îmi place să mănânc, ador dulciurile şi mă bucur să descopăr mereu reţete pe cât de gustoase, pe atât sănătoase.

Share This Post On