ouă jumări 12 luni

Ouă jumări

Masă

Mic-dejun

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Ouă

Timp de preparare

10

Timp de gătire

5

Dificultate

ușor

Porţii

2 porții

O rețetă ușoară și rapidă de ouă jumări sau scrob, perfectă pentru un mic dejun sățios și plin de savoare, acompaniată de salată dulce acrișoară.

Rețeta copilariei mele… “ouă încâlcite” cum ne plăcea mie și fratelui meu să le spunem. Un fel de “scrambled eggs” sau ouă jumări. Li se mai spune și scrob în unele regiuni sau ouă frecate. Diferențete dintre diversele variante ale acestui preparat sunt minore, însă, pot spune că aceasta este cea mai simplă rețetă.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Spre deosebire de majoritatea rețetelor similare, ouăle se pun direct în tigaia încinsă, în care s-a pus untul sau uleiul.
  2. Cu ajutorul unei linguri sau spatule de lemn se amestecă ușor ouăle în tigaie pentru a sparge gălbenușul și a obține o compoziție omogenă.
  3. Continuați să amestecați încet timp de 1-2 minute, la foc mediu, până când compoziția se întărește, moment în care se adaugă smântâna sau iaurtul.
  4. Eu am folosit chefir de data aceasta, dar puteți folosi un iaurt mai gras.
  5. Continuați să amestecați încă 20-30 de secunde, apoi luați tigaia de pe foc.
  6. Se presară verdeață, sare și piper după gust. De regulă, nu pun sare în ouă, pentru că le acompaniază mai mereu un preparat care conține sare: brânză sau murături, în cazul acesta, salată.
  7. Frunzele de salată se spală bine și se lasă la scurs sau se tamponează cu un prosop de hârtie. Se amestecă cu roșiile cherry tăiate în jumătăți și se asezonează după gust cu sare, ulei de măsline și zeamă de lămâie.
Poftă bună!