Ouă jumări (de la 1 an)

Print Friendly, PDF & Email

Rețeta copilariei mele… “ouă încâlcite” cum ne plăcea mie și fratelui meu să le spunem. Un fel de “scrambled eggs” sau ouă jumări. Li se mai spune și scrob în unele regiuni sau ouă frecate. Diferențete dintre diversele variante ale acestui preparat sunt minore, însă, pot spune că aceasta este cea mai simplă rețetă.

Ouă jumări

ouă jumări

Ingrediente:

Pentru salată:

Mod de preparare:

  1. Spre deosebire de majoritatea rețetelor similare, ouăle se pun direct în tigaia încinsă, în care s-a pus untul sau uleiul.
  2. Cu ajutorul unei linguri sau spatule de lemn se amestecă ușor ouăle în tigaie pentru a sparge gălbenușul și a obține o compoziție omogenă.
  3. Continuați să amestecați încet timp de 1-2 minute, la foc mediu, până când compoziția se întărește, moment în care se adaugă smântâna sau iaurtul.
  4. Eu am folosit chefir de data aceasta, dar puteți folosi un iaurt mai gras.
  5. Continuați să amestecați încă 20-30 de secunde, apoi luați tigaia de pe foc.
  6. Se presară verdeața, sare și piper după gust. De regulă nu pun sare în ouă, pentru că le acompaniază mai mereu un preparat care conține sare: brânză sau murături, în cazul acesta, salată.
  7. Frunzele de salată se spală bine și se lasă la scurs sau se tamponează cu un prosop de hârtie. Se amestecă cu roșiile cherry tăiate în jumătăți și se asezonează după gust cu sare, ulei de măsline și zeamă de lămâie.

Poftă bună!

Author: Catalina

Sunt mama unui băieţel care îmi este atât critic culinar, cât şi ajutor în bucătărie. Susţin ideea responsabilităţii personale, iar, pentru mine, aceasta porneşte chiar de la respectul şi atenţia pentru propria sănătate și alimentație. Îmi place să mănânc, ador dulciurile şi mă bucur să descopăr mereu reţete pe cât de gustoase, pe atât sănătoase.

Share This Post On